pátek, 18. 10. 2024
Lovosice by rády do finále. Pomoci jim mají dvě nové tváře

Lovosice by rády do finále. Pomoci jim mají dvě nové tváře

Lovosice jsou celkem, který byl v házenkářské extralize asi nejblíže narušení nadvlády Karviné a Plzně. Ani loni se však do finále neprobojovaly. Pomůže jim semifinálové prokletí zdolat duo nových hráčů?


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 24. 07. 2024
  • , zdroj fotky: hazenalovosice.cz

V posledních dvou letech skončily Lovosice na 3. místě. Bronzovou medaili už by však na severu Čech rádi vyměnily za cennější kov. Od nového ročníku tak budou Lovci spoléhat na dvě nové tváře v kádru trenérů Jelínka a Hriba.

Prvním příchozím hráčem byl Martin Říha z Plzně. Talentovaná spojka by měla v barvách Severočechů dostat větší herní prostor, a v ideálním případě také rozšířit svoji sbírku českých titulů. Těch má Říha na kontě už tři.

Házenkáři Dukly se připravují pod novým trenérem. Připojily se i zajímavé posily

Další akvizici pak Lovci včele se sportovním ředitelem klubu Janem Landou ulovili v zahraničí. Konkrétně v Tatranu Prešov, kde si vyhlédli 190 cm vysokého ukrajinského hráče Danyla Khaiana. Jednadvacetiletý Ukrajinec získal s Prešovem jeden mistrovský titul, ke kterému přidal jedno stříbro.

Zahrál si i mezinárodní poháry, včetně Evropského poháru, ve kterém bude letos bojovat už v barvách v Lovosic. Právě v této soutěži dokonce nastoupil v rámci 2. kola proti Severočechům, a tak nepůjde do zcela neznámého prostředí.

další zajímavé články