pátek, 18. 10. 2024
Sáru Bejlek čeká náročný zápas. Postaví se proti nasazené trojce Anhelině Kalininové

Sáru Bejlek čeká náročný zápas. Postaví se proti nasazené trojce Anhelině Kalininové

Česká profesionální tenistka Sára Bejlek se postaví v pražské Stromovce proti nasazené trojce z Ukrajiny Anhelině Kalininové. Tradiční ženský tenisový turnaj WTA, který se hraje již od roku 2010, se i letos koná v Praze v areálu TK Sparta Praha na antuce. 


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 21. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Hologic.WTAtour

Na dnešním programu Livesport Prague Open 2024 je finálové kolo kvalifikace, a zároveň i začátek hlavních soutěží. Sáru Bejlek čeká náročný zápas v úvodním kole v singlu, kdy se postaví proti Ukrajince Anhelině Kalininové. S osmnáctiletou českou tenistkou se los hlavní soutěže příliš nemazlil. Na nasazenou turnajovou trojku nemá Bejlek dobré vzpomínky. V americkém Austinu s ní odehrála zápas prvního kola, z něhož odešla s porážkou.  

V dnešním zápase dostane šanci soupeřce porážku oplatit. Bejlek by mohla nahrát výhoda antuky a velká podpora publika. Zápas je naplánovaný na závěr nedělního programu.  

Synem Borga to neskončilo a Nadal vyřadil s odřeným loktem i Norrieho: Hraju dobrý tenis, jen musím být agresivnější

Ve finále kvalifikace se Jesika Malečková pokusí vyzrát na Anastasiji Soboljevovou. Do finálového kola se Jesika dostala jako náhradnice, když porazila ve dvou setech Italku Dalilu Spiteriovou. Malečková v utkání prorazila hned šestkrát servis své soupeřky a v prvním setu dokázala otočit skóre z 0:4. Ve finále kvalifikace se utká s přemožitelkou Lucie Šafářové Anastasiji Soboljevovou. 

Určitě mám radost, že jsem prošla prvním kolem. Myslím, že jsem zůstala trpělivá. Donutila jsem soupeřku, aby udělala jako první chybu. Měla jsem pomalejší začátek, nemohla jsem se do toho zápasu dostat. Hodně mi pomohlo, že jsem jí začala hrát přes bekhend,” líčila Malečková, která se do pavouka kvalifikace dostala až v sobotu dopoledne na poslední chvíli.  

Tenisové rakety, míčky či wimbledonský ručník. Krejčíková se Siniakovou zavalily prezidenta na Pražském hradě dary

Výborným výkonem se blýskla i sedmnáctiletá Eliška Ticháčková, která se tenisu věnuje naplno teprve prvním rokem. V úvodu kvalifikace sice nakonec podlehla s favorizovanou Kathince Von Deichmannovou. Přesto však dala všem najevo, že se s ní může do budoucna počítat. 

 

další zajímavé články