pátek, 18. 10. 2024
Tenisové rakety, míčky či wimbledonský ručník. Krejčíková se Siniakovou zavalily prezidenta na Pražském hradě dary

Tenisové rakety, míčky či wimbledonský ručník. Krejčíková se Siniakovou zavalily prezidenta na Pražském hradě dary

Ve čtvrtek dýchala z Pražského hradu ryzí tenisová atmosféra. Prezident Petr Pavel totiž přijal v tamních majestátních prostorech tenistky Barboru Krejčíkovou, Kateřinu Siniakovou a Janu Kovačkovou, které minulý týden získaly tituly ve Wimbledonu. 


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 18. 07. 2024
  • , zdroj fotky: The Championships Wimbledon

Všechny vítězky ocenil za úspěšnou reprezentaci Česka v zahraničí. Během ceremoniálu obdržel od Krejčíkové a Siniakové tenisové rakety, míčky či wimbledonský ručník.

Osmadvacetiletá Krejčíková dotáhla v sobotu úspěšné tažení ve dvouhře finálovým vítězstvím nad Italkou Jasmine Paoliniovou a získala druhý grandslamový titul v singlu po triumfu na Roland Garros v roce 2021.

Na travnatých dvorcích v All England Clubu navázala na loňský úspěch Markéty Vondroušové, vítězství Petry Kvitové z let 2011 a 2014 či triumf své bývalé trenérky Jany Novotné (1998).

Více než půlroční pauza končí, Siniaková s Krejčíkovou se budou před obhajobou olympijského zlata sehrávat v Praze

Siniaková pár hodin po vítězství Krejčíkové ovládla čtyřhru s Američankou Taylor Townsendovou. Siniaková vyhrála wimbledonskou čtyřhru potřetí, celkově získala v deblu devátý grandslamový titul. Kovačková vyhrála kategorii dívek do 14 let.

Krejčíková i Siniaková přinesly na setkání s prezidentem trofeje pro vítězky. Po slavnostním ceremoniálu s Pavlem několik minut pohovořily.

Obě tenistky by měly od konce tohoto týdne hrát na turnaji Livesport Prague Open, kde mají také ve čtyřhře ladit spolupráci před olympijskými hrami v Paříži. Krejčíková se Siniakovou na nich budou obhajovat tři roky staré zlato z Tokia. 

Muchová ve více než dvě a půl hodiny trvající bitvě obstála a favoritkou bude i příště. Bude z toho první semifinále od US Open?

další zajímavé články