pátek, 18. 10. 2024
Muchová ve více než dvě a půl hodiny trvající bitvě obstála a favoritkou bude i příště. Bude z toho první semifinále od US Open?

Muchová ve více než dvě a půl hodiny trvající bitvě obstála a favoritkou bude i příště. Bude z toho první semifinále od US Open?

Karolíně Muchové jdou zatím v Palermu karty. O první semifinálovou účast od loňského US Open si zahraje na italské antuce s Astrou Sharma. 


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 18. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Australanka, které patří ve světovém žebříčku 151. místo, porazila ve 2. kole krajanku Ajlu Tomljanovic 6:4, 3:6, 6:1. S Muchovou, která je na Sicílii nasazená jako číslo dvě, se utkají poprvé.

Finalistka loňského Roland Garros Muchová, která se vrací po takřka desetiměsíční pauze způsobené zraněním zápěstí, hraje v Palermu teprve třetí letošní turnaj.

Více než půlroční pauza končí, Siniaková s Krejčíkovou se budou před obhajobou olympijského zlata sehrávat v Praze

Při svém debutu v sezoně na trávě v Eastbourne postoupila rovněž do čtvrtfinále, kvůli problémům s operovaným zápěstím ale ještě před ním odstoupila. Ve Wimbledonu pak vypadla hned v 1. kole.

Semifinále si naposledy zahrála vloni v září na US Open, kde podlehla pozdější šampionce Coco Gauff. Od té doby ji na kurty nepustily problémy s pravým zápěstím, letos v únoru se kvůli nim podrobila operaci. Aktuálně v žebříčku figuruje na 35. místě.

Na cestě do čtvrtfinále zdolala turnajová dvojka německou kvalifikantku Nomu Noha Akugue 6:7, 6:2, 6:3. Se soupeřkou z konce druhé stovky žebříčku bojovala více než dvě a půl hodiny.

další zajímavé články