pátek, 18. 10. 2024
Synem Borga to neskončilo a Nadal vyřadil s odřeným loktem i Norrieho: Hraju dobrý tenis, jen musím být agresivnější

Synem Borga to neskončilo a Nadal vyřadil s odřeným loktem i Norrieho: Hraju dobrý tenis, jen musím být agresivnější

Globálně známý španělský tenista a antukový král posledních dvou dekád v jedné osobě Rafael Nadal postoupil na antukovém turnaji v Bastadu již do čtvrtfinále. 


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 19. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

V druhém kole bývalý první hráč světového žebříčku porazil pátého nasazeného Brita Camerona Norrieho dvakrát 6:4. Dalším protivníkem osmatřicetiletého vítěze 22 grandslamů bude Mariano Navone z Argentiny.

Nadal se ve dvouhře naposledy představil na Roland Garros a kvůli přípravě na olympiádu vynechal Wimbledon. V Bastadu se na kurty vrátil po téměř dvouměsíční pauze a v prvním kole vyřadil domácího Lea Borga, syna švédské tenisové legendy Björna Borga.

 

Alcaraze nebo Sinnera už Djokovič nikdy neporazí, predikuje bývalý šampion Roland Garros

S Norriem v druhém setu prohrával už 1:4, pak mu ale i s odřeným loktem po pádu na zem dvakrát sebral podání a získal pět gamů za sebou. "Je to příjemný pocit. Hraju dobrý tenis, jen musím být agresivnější," citovala Nadala agentura AFP.

Velký fanoušek Realu Madrid, jenž kvůli zdravotním potížím klesl v pořadí ATP až na 261. místo, vyhrál bastadský turnaj před 19 lety, kdy ve finále zdolal Tomáše Berdycha.

 

další zajímavé články