pondělí, 16. 09. 2024
Alcaraze nebo Sinnera už Djokovič nikdy neporazí, predikuje bývalý šampion Roland Garros

Alcaraze nebo Sinnera už Djokovič nikdy neporazí, predikuje bývalý šampion Roland Garros

Italský vítěz French Open z roku 1974 Adriano Panatta se opět rozhodl rýpnout do letošního neúspěšného wimbledonského finalisty Novaka Djokoviče.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 18. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia

To vše i přesto, že ve dvouhře nasbíral rodák z Florencie pouze devět titulů a nejvyšší umístění, jehož v kariéře dosáhl, byla čtvrtá pozice.

Podle něj už však éra nyní druhého muže pořadí ATP skončila a ve svých sedmatřiceti letech už se mu nikdy nepodaří vyzrát na současné mladé pušky Carlose Alcaraze či Jannika Sinnera.

Více než půlroční pauza končí, Siniaková s Krejčíkovou se budou před obhajobou olympijského zlata sehrávat v Praze

"Djokovič se dostal do finále tím, že skolil Runeho, jenž se však ve skutečnosti porazil sám. Musím ale přiznat, že proti Musettimu mě svou úrovní hry překvapil. I tak však byl s Alcarazem vidět velký rozdíl," pronesl na webu Corriere dello Sport.

"Carlos už hodněkrát dokázal, že je velmi silným hráčem. Můj názor je, že jsou se Sinnerem na piedestalu společně. Pokud jde o Djokoviče, nemyslím si, že je ještě někdy dokáže porazit," predikoval čtyřiasedmdesátiletý penzista.

Sám velezkušený Srb se čtyřiadvaceti grandslamovými tituly po Wimbledonu přiznal, že se cítil na centrkurtu slabší a soupeř zahrál dle jeho slov každý úder lépe. Na o šestnáct let mladším Španělovi ocenil variabilitu hry i to, že ho nikdy neviděl podávat takovou rychlostí.

další zajímavé články