neděle, 08. 09. 2024
Shelly-Ann Fraser-Pryce odstoupila ze závodu na 100 m. Startovat bude až v Paříži

Shelly-Ann Fraser-Pryce odstoupila ze závodu na 100 m. Startovat bude až v Paříži

Poslední zastávkou před startem na olympijských hrách měl být pro jamajskou sprinterku Shelly-Ann Fraser-Pryceovou atletický mítink ve švýcarském Lucernu. Jamajčanka se rozhodla na poslední chvíli ze závodu na 100 m odstoupit.  


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 18. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Šestatřicetiletá trojnásobná olympijská vítězka měla závodit na stovce žen v Lucernu ve Švýcarsku. Těsně před závodem oznámila, že “cítila něco”, kvůli čemu nemohla do závodu nastoupit. Jak uvádí na oficiálních stránkách Paris 2024. 

Australanka Jessica Hull prolomila světový rekord. Stala se nejrychlejší běžkyní na 2000 metrů

Právě v Lucernu to měla být poslední zastávka před olympiádou v Paříži, která bude pro Fraser-Pryce její poslední a celkově pátou olympiádou v kariéře. Jamajčanka se stala šampionkou v běhu na 100 m v Pekingu roku 2008 a v Londýně roku 2012. Vedla legendární éru ženského sprintu pro Jamajku, ve které se objevily také Elaine Thompson-Herah nebo Shericka Jackson. 

Patnáct mužů a 13 žen. Česká atletická nominace pro srpnové olympijské hry pod Eiffelovkou už je známá...

V Lucernu to měl být pro jamajskou atletku první mezinárodní závod v sezóně. Po svém rozhodnutí odstoupit bude Fraser-Pryce poprvé startovat až na olympijských hrách v Paříži.

Zatímco Thompson-Herah se kvůli zranění z Paříže stáhla, Fraser-Pryce i Jackson budou startovat bok po boku v závodě na 100 m žen. Shelly-Ann Fraser-Pryceová, Shericka Jacksonová a Hansle Parchment patří mezi světové šampionky, které se objeví v jamajském týmu pro olympijské hry v Paříži. Jacksonová je dvojnásobná mistryně světa v běhu na 200 m. V Tokiu získala bronz na 100 m za Fraserovou-Pryceovou a nyní v Paříži bude startovat jak na 100 m, tak i na 200 m. Parchment bude obhajovat svůj titul v běhu na 110 m překáže. 

Nový evropský rekord na 400 m překážek. Nizozemka Femke Bol zaběhla tuto trať pod 51 vteřin 

 

 

další zajímavé články