neděle, 08. 09. 2024
Nový trenér a několik posil. Karlovarsko touží znovu ovládnout českou extraligu

Nový trenér a několik posil. Karlovarsko touží znovu ovládnout českou extraligu

Volejbalisté Karlovarska získali během desetileté klubové historie tři tituly, a další by rádi přidali v nadcházejícím ročníku. Pomoci jim k tomu má nový trenér i celá řada posil.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 15. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Karlovarsko loni vypadlo už ve čtvrtfinále s pozdějším mistrem z Českých Budějovic, a tak se pustilo do mohutného posilování. Změnu udělali Západočeši také na trenérské lavičce, které bude nově šéfovat Ital Stefano Mascia.

Klub opouští nahrávač Wessel Keemink. Jeho roli zaujme Argentinec Maximiliano Chirivino, jenž letos oslaví pětatřicet let. Poprvé mimo své rodné země si zahraje srbský smečař Lazar Bajandič, který rozšíří soupisku nového kouče.

Extraligu si poprvé v historii zahraje rumunský hráč

Českou nejvyšší soutěž si v barvách Karlovarska zahraje také další Lotyš, jímž bude univerzál Renars Pauls Jansons. Předloňské mistry pak posílí také český reprezentant Petr Špulák, který naposledy působil v německém Dürenu.

Dalším novým blokařem Západočechů bude vůbec první Rumun v historii hrající českou extraligu Robert Calin. Do klubu se vrací takové známá tvář v podobě Martina Fišera. Ten bude kromě hraní zároveň trénovat mládežnický celek.

Nabitá sestava se dále rozroste o juniorského reprezentanta Matyáše Chromce, absolventa renomované olomoucké volejbalové akademie. Oproti tomu měla další čerstvá posila v podobě

Basketbalistům Nymburku pomůže trojice posil

Václava Seidla cestu do karlovarského áčka mnohem složitější, talentovaný 203 vysoký univerzál totiž začal hrát tento sport teprve před pěti lety.

Poslední dosud známou akvizicí je chorvatský smečař a světoběžník Filip Šestan. Ten nedávno vybojoval se svou zemí bronz v Evropské lize.

další zajímavé články