neděle, 08. 09. 2024
Plzni má pomoci k návratu na výsluní kvarteto posil

Plzni má pomoci k návratu na výsluní kvarteto posil

Házenkáři Plzně se loni opět probojovali do finále nejvyšší české soutěže, ve kterém nestačili na Karvinou. Na západě Čech tak proběhlo několik změn, které mají Plzni pomoci k návratu na český házenkářský trůn.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 15. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Plzeň nejúspěšnější klub v České republice za posledních 10 let. Od sezony 2013/2014 nechyběla ani jednou v extraligovém finále, a nasbírala celkem 6 titulů. Poslední z nich získala v sezoně 2022/2023. I v nedávno uplynulém ročníku Západočeši usilovali o nejvyšší metu, nad jejich síly však byla ve finálové sérii Karviná.

Trenérský štáb včele s hlavním koučem Petrem Štochlem se tak pokusí o další trofej v příštím ročníku. V něm se už nebude moci spolehnout na odchovance Karla Šmída a Martina Říhu, kteří posílí extraligovou konkurenci.

Rošáda v Plzeňském brankovišti

Brankář Šmíd bude hájit svatyni pražské Dukly, Martin Říha zase míří za větším herním vytížením do ambiciózních Lovosic. „Martin měl u nás konkurenci v Kubovi Doudovi, což je nejlepší střední spojka v extralize. Chce větší prostor na hřišti. A i svoji povahou a herní kvalitou si ji podle mě v Lovosicích vydobude,“ uvedl trenér Petr Štochl.

Konkurenci gólmanovi Filipovi Herajtovi tak bude dělat Daniel Grabemann, jenž přichází jako nová akvizice z Jičína. Ze stejného klubu posílí Západočechy další mladík Dominik Skopár. Další posilou je pak pivot Jiří Dokoupil z Dukly Praha.

Karviná vítá zajímavé posily. Nově bude hrát Evropskou ligu

Z Polska se pak do dobře známého prostředí vrací levá spojka Tomáš Nejdl, který uzavírá výčet posil. „Žádné další změny nebudou. Jsem přesvědčený, že i tak bude kádr silnější než loni,“ dodává Štochl.

Ten bude věřit také v návrat zkušeného sedmatřicetiletého pivota Jakuba Šindeláře, jenž se zotavuje po operaci achilovky. Role lídra kabiny by tak mohla padnout na bývalého reprezentanta Jana Stehlíka.

další zajímavé články