pátek, 18. 10. 2024
Karviná vítá zajímavé posily. Nově bude hrát Evropskou ligu

Karviná vítá zajímavé posily. Nově bude hrát Evropskou ligu

Házenkáři Karviné v loňské sezoně získali ligový titul a vyhráli také domácí pohár. Pro nadcházející ročník skládá slezský tým opět zajímavý kádr, který bude sbírat zkušenosti také ve druhé nejprestižnější házenkářské soutěži.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 15. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Karvinou opustilo kvarteto hráčů, které zatím vedení nahradilo třemi posilami. Adam Ptáčník bude nově nastupovat za SKKP Handball Brno, David Růža zase míří do konkurenčního celku z Brna - Maloměřic. Dušan Živanov bude hrát za bosenský RK KONJUH Živinice.

Zubří oznámilo další dvě posily

Posledním odchodem je Jan Plaček, jenž se rozhodl ukončit profesionální kariéru. Do klubu naopak přichází Pavel Bajer ze Zubří. Talentovaný levoruký házenkář rozšíří konkurenci na pravém křídle.

Z Dukly Praha pak Slezané získali pětadvacetiletou spojku Daniela Křístka. Poslední dosud známou posilou je Vojtěch Patzel, který se do Karviné vrací z Německa. Český reprezentant je tak zatím nejvýraznější novou tváří v kádru.

Karviná si vyzkouší Evropskou ligu

I díky zvučným posilám se Karviná rozhodla pro konfrontaci s celky v Evropské lize. Už zná také jméno svého soupeře pro kvalifikaci o postup do základních skupin soutěže. Bude jím vítěz bosenské ligy RK Izvidac.

O tom, kdo odehraje první utkání doma, rozhodne 16. července los. Zápasy pak jsou na programu na přelomu srpna a září. První střetnutí je naplánováno na víkend 31. srpna - 1. září, odveta se odehraje o týden později.

další zajímavé články