neděle, 06. 10. 2024
Zubří oznámilo další dvě posily

Zubří oznámilo další dvě posily

Po návratu odchovanců s reprezentačními zkušenostmi a příchodu francouzského levorukého křídelníka hlásí extraligové Zubří další dvě akvizice.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 08. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Ondřej Bičiště / MAFRA / Profimedia

Nepříliš povedenou uplynulou sezonou chtějí na Valašsku hodit za hlavu a před nadcházejícím ročníkem začínají Zubřané mohutně posilovat. Po odchodech kvarteta hráčů včetně reprezentanta Matěje Havrana do Maďarska skládá vedení spolu s novým koučem Ondřejem Mikou zajímavý kádr.

Mahučichová pokořila jeden z nejstarších světových rekordů v atletice!

Ještě před koncem sezony 2023/2024 už Zubří oznámilo návrat odchovanců Jakuba Hrstky a Petra Šlachty. První jmenovaný levý křídelník patří stále k oporám české reprezentace a neměl by chybět ani v kádru pro mistrovství světa, které se bude v příštím roce hrát v Chorvatsku, Dánsku a Norsku.

Šlachta by měl zase zaujmout pozici na soupeřových brankovištích, a také výrazně zpevnit obranu. „Petr by nám měl hodně pomoci také s defenzivou,“ uvedl nový trenér Ondřej Mika. Ten si od příštího ročníku vyzkouší novou roli šéfa lavičky, ve které nahradí Slováka Petera Dávida.

A zřejmě jeho zkušenosti z Francie pomohli také k zisku pravého křídelníka Natana Paquioma. Třiadvacetiletý Francouz prošel úspěšně testem v Zubří a zalátá pozici po Pavlovi Bajerovi, jenž zamířil do konkurenční Karviné. Pro Paquioma půjde o první angažmá mimo zemi Galského kohouta.

Na spojkách bude nastupovat dvojice Poláků

Ze zahraničí přichází také dvě nejpozději oznámené akvizice. A především Ignacy Bak by na sebe mohl v české extralize upoutat pozornost. V nabitém kádru polské reprezentace má na kontě dokonce sedm startů a po posledním angažmá v maďarském Pleru Budapešť výrazně posílí pravou stranu hřiště Valachů.

Spojka, která měří 195 cm, dříve působila například v Górniku Zabrze či katarském Al Wakrah, a nyní by se měla postarat o vytvoření konkurence pro Mikuláše Kucseru.

Jeho krajan Filip Blasczak je v jednadvaceti letech naopak stále příslibem do budoucna. Do Zubří přichází z Wisly Plock, se kterou Valaši prohlubují spolupráci. Blasczak však měl v poslední době potíže s kolenem, a tak se bude chtít v novém angažmá vrátit do formy.

další zajímavé články