čtvrtek, 19. 09. 2024
Česko slaví podruhé! Po Krejčíkové ovládla Wimbledon Kateřina Siniaková s parťačkou

Česko slaví podruhé! Po Krejčíkové ovládla Wimbledon Kateřina Siniaková s parťačkou

Titulem Barbory Krejčíkové sobota snů na tenisovém Wimbledonu nekončí, už devátý grandslamový triumf si ve čtyřhře připsala Kateřina Siniaková. S Američankou Taylor Townsendovou zdolaly ve finále kanadsko-novozélandský pár Gabrielu Dabrowskou a Erin Routliffeovou 7:6 (5), 7:6 (1) a završily tak úspěšný den v All England Clubu.  


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 14. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Siniaková navázala na vítězku dvouhry Barboru Krejčíkovou, s níž v letech 2018 a 2022 slavila oba zdejší deblové tituly. Po přerušení spolupráce s Krejčíkovou dosáhla rodačka z Hradce Králové úspěchu i s třetí letošní parťačkou. Na Australien Open si zahrála semifinále s domácí Storm Hunterovou a minulý měsíc vyhrála Roland Garros s Američankou Cori Gauffovou. 

Těžká dřina se sladkou tečkou. Dojatá Krejčíková oslavila nejlepší den života. Pak vzdala hold Novotné

Rozchod s Krejčíkovou byl pro české fanoušky poměrně překvapivý, ale jak se ukazuje, nejspíš měl něco do sebe. “Byla to iniciativa z mé strany, chtěla jsem malou změnu. Domluvily jsme se v pohodě a nebráníme se, že se k sobě vrátíme. Myslím si, že nám to může prospět, a že se můžeme vrátit ještě silnější,” uvedla Siniaková loni na finále Billie Jean King Cupu v Seville.  

S Američankou Townsendovou je česká tenistka obdivuhodně sehraná, což prokázala ve wimbledonském finále. Pod zataženou střechou bojovaly tenistky na centrálním dvorci více než dvě hodiny. V desátém gamu odvrátily Siniaková s Townsendovou dva setboly a úvodní sadu nakonec získaly v tie-breaku. Druhý set byl velmi vyrovnaný, v němž obě dvojice držely podání, přesto však česko-americké duo jasně ovládlo druhou sadu ve zkrácené hře 7:1. Siniaková s Townsendovou tak zvítězily ve finále Wimbledonu v londýnském All England Clubu.

Siniaková následuje Šafářovou, Noskovou i Krejčíkovou a těsně před Paříží se ukáže domácímu publiku na Spartě

V novém vydání světového žebříčku se Siniaková posune na druhé místo. Finálová účast vynese do čela pořadí WTA poprvé v kariéře Routliffeovou, Dabrowská bude na místě třetím. 

 

další zajímavé články