středa, 23. 10. 2024
Na Letné mají nového kapitána. Svěřit kapitánskou pásku Panákovi byla přirozená volba, tvrdí Rosický

Na Letné mají nového kapitána. Svěřit kapitánskou pásku Panákovi byla přirozená volba, tvrdí Rosický

Mistrovskou Spartu povede v nové sezoně jako kapitán Filip Panák. Osmadvacetiletý stoper nahradí ve funkci svého velkého kamaráda Ladislava Krejčího, jenž v červnu přestoupil do španělské Girony. 


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 11. 07. 2024
  • , zdroj fotky: AC Sparta Praha

Panáka čeká v rudém dresu šestá sezona, z aktuálního kádru nepůsobí ve Spartě nikdo jiný déle. Bývalý reprezentant do 21 let získal s Pražany v posledních dvou ročnících titul, v tom minulém navíc i domácí pohár.

"Filip jde ostatním příkladem v tom, jak se nikdy a za žádných okolností nevzdává. Je ve Spartě respektovaný jako hráč i jako osobnost. Svěřit mu kapitánskou pásku proto byla přirozená volba," uvedl sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Přijde Baník o svou brankářskou jedničku kvůli volání z LaLigy? O Letáčkovi uvažují nedaleko Madridu

Souhlasí s ním i dánský trenér Lars Friis, který v červnu na lavičce Sparty nahradil krajana Briana Priskeho, jemuž do té doby dělal asistenta. "Pany patří k oporám týmu a vůdčí roli měl už v posledních dvou sezonách. To, že volba padla právě na něj, je logickým krokem, zachováváme díky tomu kontinuitu. Jeho charakter a houževnatost jsou pro ostatní příkladem. Zároveň je díky svým zkušenostem a klidu na hřišti i mimo něj obrovským přínosem pro celou kabinu. Bude mít samozřejmě oporu i v ostatních zkušených hráčích," řekl Friis.

Panák považuje novou funkci za obrovskou čest, ale zároveň i závazek. "Cítím vůči fanouškům, zaměstnancům, realizačnímu týmu a kabině velkou odpovědnost. Pro mě osobně se navzdory tomu všemu tolik nezmění, chci být na hřišti stále stejný. O kompetence se budeme tak jako v minulých sezonách dělit s dalšími zkušenými kluky. Určitě to není o mně samotném," podotkl někdejší hráč Karviné.

další zajímavé články