neděle, 08. 09. 2024
Thomas Müller ukončil reprezentační kariéru

Thomas Müller ukončil reprezentační kariéru

Německý národní tým bude psát další fotbalovou historii už bez Thomase Müllera. Útočník Bayernu Mnichov ukončil reprezentační kariéru.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 11. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Müller svoji kariéru v německém národním týmu ukončil po domácím mistrovství Evropy, na kterém Německo vypadlo po prodloužení se Španělskem. V kuloárech se mluvilo, že šlo v tomto případě o předčasném finále.

Útočník Bayernu Mnichov ve své reprezentační kariéře nasbíral 131 startů, během kterých nasázel 45 branek. Největšího úspěchu dosáhl s Nationelf na mistrovství světa 2014 v Brazílii, které dokázal výběr Joachima Löwa vyhrát.

Sparta nedohrála přípravný zápas. I přesto schytala debakl

Na letošním Euru už plnil spíše roli mentora, i přesto však stihl naskočit do dvou duelů, v nichž si do statistik zapsal jednu asistenci. Po turnaji už je však jasné, že svojí bilanci v národním týmu už nevylepší.

Pro Německo tak půjde o další velkou ztrátu. Po Toni Kroosovi, jenž se pro domácí evropský šampionát vrátil do kádru Juliana Nagelsmanna a následně ukončil fotbalovou kariéru, odchází další strůjce posledního úspěchu našich západních sousedů.

Müller tak bude pokračovat pouze na klubové scéně, kde má platný kontrakt s Bayernem Mnichov do léta roku 2025. Je dost možné, že po jeho vypršení oznámí brzy pětatřicetiletý fotbalista definitivní konec.

 

další zajímavé články