pondělí, 16. 09. 2024
Sparta nedohrála přípravný zápas. I přesto schytala debakl

Sparta nedohrála přípravný zápas. I přesto schytala debakl

Fotbalisté Sparty mají za sebou třetí zápas letní přípravy, ve kterém narazily na dánské Brondby. Kodaňský celek ustědřil Sparťanům devět dnů před startem ligy bůra.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 10. 07. 2024
  • , zdroj fotky: AC Sparta Praha

Již za devět dní odstartuje nový ročník Chance ligy. Týmy tak ladí poslední detaily ve své hře, kterou se budou chtít v podzimní části prezentovat. Obhájce titulu však tentokrát schytal pořádnou facku.

Sparta si musela v první půli vypít pomyslný kalich hořkosti až do úplného dna. Dánský celek v ní byl při chuti a nadělil Pražanům čtyři branky. Spartě tentokrát vůbec nefungovala defenziva a hosté se tak dostali do vedení již v 6. minutě.

Rok 2024 už bude bez Staňka. Vrátím se silnější, slíbila po několikahodinové operaci jednička Slavie

Ještě do poločasu přidali další tři branky a mohli být se svým herním projevem narozdíl od Sparty spokojeni. Po změně stran se letenský klub prezentoval zlepšeným výkonem a alespoň částečně zmírnil konečný výsledek.

V rozmezi 68. a 69. minutě se totiž prosadili Tomáš Schánělec a Lukáš Sadílek, kteří upravili na 2:4. Poslední slovo si však vzalo Brondby, které v 75. minutě přidalou pátou branku zásluhou Suzukiho.

Utkání se nakonec nedohrálo celé. Z důvodu nepříznivého počasí ho musel sudí v 82. minutě předčasně ukončit. Pro Spartu tak šlo o vůbec první porážku od března letošního roku, kdy musela zkousknout vysokou prohru na půdě Liverpoolu v Evropské lize.

další zajímavé články