pátek, 18. 10. 2024
Letní změny v Jihostroji? Kádr domácího šampiona opustilo 6 borců. Náhrady už jsou známé...

Letní změny v Jihostroji? Kádr domácího šampiona opustilo 6 borců. Náhrady už jsou známé...

Nejúspěšnější český volejbalový klub novodobé éry? Jihostroj České Budějovice, jehož sbírka čítá od roku 2000 hned jedenáct mistrovských titulů a osm domácích pohárů.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 09. 07. 2024
  • , zdroj fotky: VK Jihostroj České Budějovice

Poslední ligový primát se urodil letos na jaře a sportovní úsek Jihostroje měl připraven kádr na příští sezonu 2024/2025 velice brzy.

Jak vyšlo na stránkách volejbalcb.cz, s mužstvem se rozloučilo šest tváří, s tím, že nový trenér a nástupce Andrzeje Kowala Zdeněk Šmejkal přivítal k tomuto datu pět nováčků.

Oproti předešlému ročníku, kdy se obměnilo hned osm volejbalistů ze třinácti, jsou tak změny výrazně menší. Věkový průměr pohybující se okolo pětadvaceti let ale zůstává...

Budějovicím zamával dirigent hry a první zahraniční kapitán klubové historie Eduardo Carísio, kterého zlákal do svých služeb za předem dohodnutou částku turecký zájemce.

Mnoha stříbry ověnčené Mlejnkové se splní sen. Kapitánka volejbalové reprezentace se v italské lize potká se starým známým

Na jeho pozici přišel zkušený argentinský plejer Gaspar Bitar, jemuž bude na pozici nahrávače krýt záda talentovaný odchovanec Matěj Emmer.

Co se týče blokařů, v kádru už nezbylo místo na Petera Ondroviče, který byl přitom se šesti absolvovanými sezonami nejdéle působícím cizincem v historii Jihostroje.

K nejvýraznějším změnám došlo na smeči. Nejlepší hráč extraligy Ignacio Luengas neodolal nabídce francouzského Tourcoingu a na jihočeské půdě ho nahradí Robson Rodrigues, případně Sina Nikpoor, z něhož je první Íránec v historii tuzemské nejvyšší soutěže.

Dotyčný krok však z klubu vyhnal jak Stijna van Shieho či Kaloyana Balabanova, tak Ondřeje Zelenku, který se přesunul ke konkrenci a Budějovice ho zkusí nahradit z vlastních zdrojů Vojtěchem Pitnerem.

Protože Kubánec Alejandro Gonzáles nestihne kvůli svému zranění kotníku start nové sezony, na první velkou šanci kariéry čeká osmnáctiletý teenager a velký talent celého tuzemského volejbalového hemžení Tomáš Brichta

další zajímavé články