čtvrtek, 04. 07. 2024
Mnoha stříbry ověnčené Mlejnkové se splní sen. Kapitánka volejbalové reprezentace se v italské lize potká se starým známým

Mnoha stříbry ověnčené Mlejnkové se splní sen. Kapitánka volejbalové reprezentace se v italské lize potká se starým známým

Kapitánka české volejbalové reprezentace Michaela Mlejnková se ze zahraničí nevrátí ani po devíti letech. Svou desátou sezonu venku už však známá smečařka nezačne na řecké půdě, ale poprvé v kariéře si zahraje italskou Serii A1, kde se jí nově ujme tamní celek Volley Bergamo 1991.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 02. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Pavel Netolička (cvf.cz)

O soutěži na Apeninském poloostrově mluvila s obdivem již dříve. "Říkala jsem, že je to sen, tak si ho konečně splním," přiznala na webu cvf.cz dnes již bývalá opora Olympiakosu Pireus, kde byla spokojená. "Organizace a celková péče o hráčky byla asi jedna z nejlepších, co jsem zatím zažila," pochválila bývalého chlebodárce.

Sedmadvacetiletá rodačka z Jílemnice, jež si v minulosti vyzkoušela i soutěže v Německu, Polsku, Turecku i Francii, zakončila předešlý ročník na druhé pozici a na stříbra už je specialistkou. V profesionální kariéře už se totiž ocitla někdejší volejbalistka Olympu Praha těsně pod vrcholem hned devětkrát. 

Volejbalový magnet na triumfy Havelková chce hrát minimálně do roku 2026: Jsem mile překvapená, nabídek mám hodně

Na svůj jediný zahraniční titul s francouzského Le Cannet tak bude chtít navázat právě v Bergamu, kde se opět potká s trenérem Carlem Parisim, jenž ji před lety dal šanci v národním mužstvu Česka.

"Když jsem se koukala, kolik světových hráček klubem prošlo, tak jsem se nestačila divit. Většina mých spoluhráček budou Italky, nahrávačka bude Američanka a jedna blokařka Němka," informovala o svém novém působišti.

další zajímavé články