úterý, 02. 07. 2024
Volejbalový magnet na triumfy Havelková chce hrát minimálně do roku 2026: Jsem mile překvapená, nabídek mám hodně

Volejbalový magnet na triumfy Havelková chce hrát minimálně do roku 2026: Jsem mile překvapená, nabídek mám hodně

Jedna z nejlepších českých volejbalistek posledních dvou dekád Helena Havelková (35) už v minulosti oslavila tituly v ruské, polské i italské nejvyšší soutěži, s tím, že letos se radovala také v Portoriku, kde pomohla k triumfu tamnímu celku Cangrejeras San Juan.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 13. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

V Karibském moři si však v posledních měsících docela mákla. "Byla to strašná dřina, protože jsme začínali ligu v lednu a skončili v dubnu. Odehráli jsme podobnou porci zápasů jako třeba v Itálii. Jenže na 24 zápasů máte v Evropě většinou šest měsíců, my měli jen tři," informovala v rozhovoru pro stránky cvf.cz sama Havelková.

Dlouhý odpočinek však u ní nehrozí. Jednak ji čeká v červenci sňatek se známým německo-maďarským volejbalistou Georgem Grozerem a jednak ji čeká v české reprezentaci ostravský turnaj Final Four. Již v sobotu 15. června budou Havelková a spol. zápolit o místenku ve finále proti Rumunkám.

A také je třeba pomalu začít přemýšlet, jaké klubové barvy by ráda oblékala v příští sezoně. "Jsem ráda, že mohu být ještě v nároďáku. Po etapě v beachvolejbalu, kdy jsem se s šestkovým volejbalem v podstatě rozloučila, teď vše beru den za dnem. Vážím si toho, že můžu být v repre mezi mladou nastupující generací. Do budoucna uvidím, na co budu mít fyzicky mít. Nechávám vše otevřené," líčila slavná smečařka. 

Jediné dámské želízko v ohni dohrálo už v osmifinále, Hermannová se Štochlovou nestačily na Brazilky

V českém prostředí si zahrála za Liberec i Slavii, kterou opouštěla kvůli volání ze zahraničí před sedmnácti lety. Nelákala by ji domácí extraliga? "Nevím, zatím nemám konkrétní plány. Jsem mile překvapená, nabídek mám hodně. Je z čeho vybírat. Jestli do něčeho půjdu, tak to zase bude výzva," podotkla volejbalistka, jíž svého času zavála kariéra také do Turecka i Číny.

Rozhodne se po programu s nároďákem, který je pro ni nyní prioritou. Zatím to však vypadá, že by měla setrvat na profesionální úrovni do mistrovství Evropy v Brně, které se uskuteční v roce 2026. Právě tam by mohl proběhnout případný kariérní vrchol.

"Ať se bude dít cokoliv, tak bych určitě chtěla být na hřišti v roce 2026 v Brně. Kluci mají výhodu, že odehráli několik domácích evropských šampionátů. To my ženské jsme domácí atmosféru na těch vrcholových akcích nezažily, moc jich nebylo. Mrzelo by mě, kdybych toho šampionátu nedožila volejbalově. Je to pro mě cíl," uzavřela bývalá kapitána Česka, která poprvé reprezentovala přesně před 20 lety.

další zajímavé články