čtvrtek, 19. 09. 2024
Krpálek udělal na japonském kempu vše, co bylo v jeho silách: Teď už jen zbývá všechno prodat

Krpálek udělal na japonském kempu vše, co bylo v jeho silách: Teď už jen zbývá všechno prodat

České judo budou na blížících se olympijských hrách v Paříži reprezentovat hned tři želízka v ohni, které budou chtít na francouzských tatami zazářit od 27. července.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 09. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Největším medailovým příslibem bude již tradičně Lukáš Krpálek. Ten si sice původně pohrával s myšlenkou, že by by startoval ve váhových kategoriích do 100 i nad 100 kilogramů, ale nakonec se rozhodl, že setrvá v nejvyšší váze.

V těchto dnech ukončil své soustředění v japonském Tokiu. "Dal jsem do přípravy maximum, abych byl 100% připraven na hlavní cíl, který mě čeká za pár týdnů v Paříži. Udělal jsem vše, co bylo v mých silách, a teď už jen zbývá všechno tohleto prodat," napsal na svém Instagramu třiatřicetiletý rodák z Jihlavy.

"Děkuji všem, kteří mě podporují na této cestě a drží palce v závěru naší přípravy. Fanděte, ať to dopadne co nejlépe," přidal judista, jenž při své premiéře pod pěti kruhy v Londýně 2012 obsadil sedmé místo. 

Bledou čeká vrchol dosavadní kariéry. Ve třetím duelu v UFC vyzve O'Neillovou

"Letíme zpět domů doladit poslední detaily, abychom byli maximálně připraveni na náš olympijský den," uzavřel před třemi dny ostřílený závodník.

Pod Eiffelovkou bude mít na co navazovat. V Riu de Janeiro, kde byl vlajkonošem české výpravy, přemohl v kategorii do 100 kilogramů všech pět soupeřů, ve finále zdolal Ázerbájdžánce Gasimova na ipon a zkompletoval svou sbírku triumfů na velkých akcích.

Poté přešel do nejvyšší hmotnostní kategorie a také tady se stal mistrem světa i Evropy. Dominanci stvrdil na hrách v Tokiu, kde porazil na body všechny čtyři soupeře, v boji o zlato vyřídil Gruzínce Tušišviliho a jako první judista v historii OH ovládl obě nejtěžší váhy.

další zajímavé články