čtvrtek, 19. 09. 2024
Bledou čeká vrchol dosavadní kariéry. Ve třetím duelu v UFC vyzve O'Neillovou

Bledou čeká vrchol dosavadní kariéry. Ve třetím duelu v UFC vyzve O'Neillovou

Česká MMA bojovnice Tereza Bledá má před sebou vrchol své dosavadní kariéry. Ve svém třetím vystoupení v rámci organizace UFC vyzve v polovině srpna skotskou zápasnici Casey O'Neillovou.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 08. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Očekává bitva pod hlavičkou přední světové organizace UFC mezi dvaadvacetiletou Terezou Bledou a o čtyři roky starší Skotkou Casey O'Neillovou proběhne 17. srpna. Svěřenkyně Andrého Reinderse si uvědomuje, že půjde o její dosavadní vrchol kariéry.

Skotská protivnice totiž patří k širší špičce, mezi bojovnicemi v muší váze do 56,7 kg patří O'Neillová 14. příčka v žebříčku této organizace. Ve svém třetím vystoupení v UFC tak Bledou rozhodně nečeká nic jednoduchého.

Zápas se uskuteční v Austrálii, na což se dvaadvacetiletá Češka velmi těší. "Po dlouhé pauze ze zdravotních důvodu jsem konečně zpátky. Čeká mě čtrnáctka mé váhy v Austrálii a já se nemůžu těšit víc," napsala Bledá na sociální sítě.

Endrick Viníciuse nenahradil. Zaznamenal jedinou úspěšnou přihrávku

Bledá naposledy soupeřila loniv červnu, kdy si v Las Vegas vyšlápla na Gabriellu Fernandesovou. Brazilku tehdy porazila na body a do statistik si připsala své premiérové vítězství v organizaci. Svůj debut proti jiné Brazilce Natalii Silvaové totiž prohrála před vypršením limitu. To byla také její jediná porážka v MMA kariéře.

Pro O'Neillovou půjde v Perthu už o sedmé klání v UFC. Nadějný start, kdy čtyřikrát v řadě nepoznala hořkost porážky, přibrzdila série dvou prohraných zápasů v řadě. V tom posledním byla nad její síly taktéž brazilská bojovnice Ariana Lipská.

další zajímavé články