sobota, 05. 10. 2024
Slavná Tour ničí emoce. Závodník dal pusu manželce, platí pět tisíc!

Slavná Tour ničí emoce. Závodník dal pusu manželce, platí pět tisíc!

Mnoho fanoušků se zlobí na vedení Tour de France. Julien Bernard, jeden ze závodníků, si vychutnával atmosféru a neodolal, když viděl svou manželku. Tvrdě za to ale zaplatil, a to doslova. 


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 06. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Jezdec týmu Lidl-Trek Julien Bernard dostal pokutu 200 franků (zhruba 5 tisíc Kč) poté, co v sedmé etapě Tour de France zastavil u krajnice a objal svou rodinu. Ano, čtete správně. 

Francouzský jezdec byl podle zprávy závodní jury potrestán za "nevhodné nebo nevhodné chování během závodu a poškození image sportu".

K tomuto momentu došlo během denní časovky, která končila v Gevrey-Chambertin, pouhých 20 minut jízdy od Bernardova domova. Ve stoupání v polovině trasy 32letého jezdce přivítaly stovky fanoušků s plakáty a také jeho manželka a syn. Při pohledu na svou rodinu se Bernard odlepil od pedálů, položil nohu na zem a políbil svou ženu. Poté pokračoval ve svém úsilí proti času a dojel na 61. místě se ztrátou tří minut a 11 sekund na vítěze etapy Remca Evenepoela (Soudal Quick-Step).

Bernard po etapě komentoval svou pokutu na X: "Omlouvám se UCI, že jsem poškodil obraz sportu. Ale jsem ochoten platit 200 franků každý den a prožívat tento okamžik znovu."

V cíli v Gevrey-Chambertin byl Francouz obklopen kameramany a médiím řekl, že to pro něj byla šílená etapa.

"Čekal jsem na to celé měsíce," řekl. "V moderní cyklistice není snadné zastavit a vidět svou rodinu, ale tady, při časovce, to bylo perfektní, protože jsem si mohl vzít čas a vychutnat si to. A já si to vychutnal. Je to okamžik, který se mi stane jen jednou v životě, takže jsem si ho chtěl co nejvíc užít. To manželka všechno zorganizovala. Musíme jí za to poděkovat."

další zajímavé články