středa, 23. 10. 2024
Házenkářská extraliga asi přijde o jediného jihočeského zástupce. Jinde jsou kluby pro město partner a nikoliv soupeř, smutní ve Strakonicích

Házenkářská extraliga asi přijde o jediného jihočeského zástupce. Jinde jsou kluby pro město partner a nikoliv soupeř, smutní ve Strakonicích

Házenkářská Chance extraliga by mohla přijít o jednoho z účastníků. Celek HBC Strakonice 1921 totiž neplánuje zaplatit startovné, které je třeba uhradit do prvního červencového pátku.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 03. 07. 2024
  • , zdroj fotky: HBC Strakonice 1921

Důvodem jsou možné finanční potíže a hrozící nenaplnění rozpočtu, s tím, že o všem se rozhodlo před pár dny na zasedání zastupitelstva.

"Zastupitelé na něm neschválili žádost HBC Strakonice 1921 ve výši dva miliony korun na podporu činnosti A-týmu mužů působícího v nejvyšší soutěži, kterou předtím schválila Rada města. Zastupitelstvo jednání o podpoře odložilo na září," pronesl na webu hazenastrakonice.cz klubový šéf Miroslav Vávra.

Pokud se skutečně naplní nejčernější scénář, pro Jihočeský kraj by šlo o velkou ztrátu. Strakonice jsou totiž v nejvyšších dvou soutěžích jediným zástupcem onoho regionu.

Česko-slovenská soutěž házenkářek upravuje formát kvůli fanouškům. S kým začne obhájce titulu?

"České Budějovice a Třeboň hrají ve druhé lize mužů," připomněl funkcionář Strakonic, jehož béčka aktuálně působí ve třetí nejvyšší soutěži.

První tým by se nezaplacením startovného poroučel o několik pater níž až do krajské ligy. V takovém případě by značku opustili extraligoví hráči i trenéři mládeže a vynaložené úsilí z posledních dvou dekád by bylo velmi rychle pryč...

"Je zarážející, že v ostatních městech a obcích, kde se nejvyšší soutěž házené hraje, jsou kluby pro město partner a nikoliv soupeř. Navíc představitelé těchto municipalit veřejně deklarují, že chtějí sport na co nejvyšší úrovni. Pro nás – bez trvalé podpory – tak z dlouhodobého hlediska není možné ostatním účastníkům nejvyšší soutěže konkurovat. Už v předešlých dvou ročnících bylo finanční působení klubu v nejvyšší soutěži na hraně," připomněl smutný Vávra. 

další zajímavé články