pátek, 18. 10. 2024
Česko-slovenská soutěž házenkářek upravuje formát kvůli fanouškům. S kým začne obhájce titulu?

Česko-slovenská soutěž házenkářek upravuje formát kvůli fanouškům. S kým začne obhájce titulu?

První kolo nejvyšší házenkářské soutěže žen, chcete-li MOL ligy, se odehraje v první zářijové dekádě a úřadující mistr z Mostu v něm narazí na Sigmu, s tím, že Dunajská Streda půjde na Kynžvart, Slavia bude chtít vymazat Zlín a Michalovce se pokusí skolit Šaľu.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 17. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Hana Vrbková

Československá liga, která se bude hrát minimálně další tři sezony, navíc doznala změn. Ty se však nedotknou základní části, ale play off a kromě čtvrtfinále přibude v programu také Final 4, v němž se o interligovou trofej utkají finalisté české a slovenské vyřazovací fáze.

Jinak proběhnou i boje o udržení - nově budou mít šanci postoupit vítězové národních prvních lig z obou zemí díky společné baráži. 

Je velmi důležité zapojit více hráčů, hlásí po postupu na házenkářské mistrovství světa španělský kouč českého výběru

Prezident ČSH Ondřej Zdráhal věří v zatraktivnění soutěže. "Je to krok směrem k fanouškům, budou si moct užít vyvrcholení v podobě závěrečného souboje nejlepší čtyřky," informoval na stránkách handball.cz házenkářský funkcionář.

To, že české play-off prodělá změnu, potvrdil i ředitel MOL ligy Peter Brunovský. "Bude se hrát čtvrtfinále, ve kterém dostane volno první a druhý český tým z dlouhodobé části. Novinkou je také Final Four, které budou hrát dva nejlepší české a slovenské týmy," objasnil.

Ve WHIL aktuálně působí devět českých klubů (Slavia, Most, Olomouc, Písek, Kynžvart, Plzeň, Poruba, Zlín, Hodonín) a tři slovenské (Michalovce, Dunajská streda a Šaľa).

Jízdní řád prvního kola MOL Ligy:

DHK Baník Most – DHK Zora Olomouc
HK Hodonín – DHC Plzeň
HC DAC Dunajská Streda – Házená Kynžvart
DHC Slavia Praha – Handball club Zlín
HK Slovan Duslo Šaľa – MŠK Iuventa Michalovce
DHC Sokol Poruba – TJ Sokol Písek

další zajímavé články