sobota, 27. 07. 2024
Je velmi důležité zapojit více hráčů, hlásí po postupu na házenkářské mistrovství světa španělský kouč českého výběru

Je velmi důležité zapojit více hráčů, hlásí po postupu na házenkářské mistrovství světa španělský kouč českého výběru

Česká házenkářská reprezentace už má pár dní jistotu, že se jí bude týkat nadcházející mistrovství světa, které proběhne mezi 14. lednem a 2. únorem příštího roku v Dánsku, Norsku a Chorvatsku. Pro mužstvo jde o osmou účast na prestižní akci, s tím, že na loňském posledním šampionátu v Polsku a ve Švédsku chyběli.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 14. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Může za to úspěšně zvládnutá baráž s Rumunskem. Zatímco z půdy soupeře si odvezli svěřenci kouče Xaviera Sabateho jednobrankové manko, v brněnské Winning Group Areně triumfovali 29:20 a místenku na šampionátu si zajistili oni.

Spokojený sedmačtyřicetiletý trenér s minulostí u národního mužstva Maďarska, jenž vede Čechy od roku 2022, gratuloval všem házenkářům, kteří podle jeho slov hráli skvěle...

"Před prvním zápasem jsem říkal, že se hraje na 120 minut a postoupí ten lepší až po dvou zápasech. Teď jsme měli trošku více času na přípravu a hráli jsme doma, což je výhoda. Diváci vytvořili skvělou atmosféru a v hale bylo úžasné hrát. Řekl bych, že jsme ukázali naši kvalitu a po zásluze postoupili," hlásil na webu handball.cz španělský odborník.

Jaké bude mít český soubor, jehož největší úspěch v podobě šestého místa na Euru se zrodil před šesti lety v Chorvatsku, plány až do startu prestižního turnaje, jehož budou hostit za sedm měsíců hned tři země?

"Ještě nás čeká los a podobné věci. Musíme se ale soustředit sami na sebe, neustále růst. Je to něco jiného hrát baráž, kdy máte spoustu času na přípravu před odvetou, ale tam už budeme hrát každý den. Je velmi důležité zapojit více hráčů, a tohle je ta věc, kterou se snažíme krůček po krůčku zavést do naší hry,“ popsal barcelonský rodák, jemuž v českém prostředí asistují krajané Martin Galia a Josep Espar Moya.

další zajímavé články