neděle, 30. 06. 2024
OH Paříž 2024: Tradiční místo oslav Champ-de-Mars se promění v zázemí pro plážový volejbal

OH Paříž 2024: Tradiční místo oslav Champ-de-Mars se promění v zázemí pro plážový volejbal

Kdo by neznal park Champ-de-Mars v centru Paříže. Je to místo, kam Francouzi chodí slavit každou významnou událost, nejen tu sportovní. 


  • autor: Ondra Peřina
  • , vydáno: 29. 06. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Lidé se tu schází denně a hledají zde klid i společenský styk, posedávají na lavičkách, ale i sportují na zatravněných plochách. Jedna ze symbolik hlavního města Francie se stane zázemím pro turnaj plážového volejbalu na letních olympijských hrách.

„Zahrada Paříže“ bude využita pro plážový volejbal. Vznikne tu dočasná aréna pod širým nebem, kde na sportovce i fanoušky bude z jedné strany dohlížet Eiffelova věž a na té druhé École Militaire. Turnaj v plážovém volejbale se v Paříži bude konat od 27. července do 11. srpna.

Na sportovní událost roku se probojovalo celkem 24 párů mužů a žen, které jsou rozděleny do šesti skupin po čtyřech. V každé skupině se utká každý s každým a dvě nejlepší dvojice postupují přímo. Do osmifinále proklouznou ještě dva nejlepší páry ze třetích míst, ostatní týmy na třetích místech se spolu utkají o zbylé dvě místenky.

Česká družina bude mít v tomto sportu svá želízka v ohni. V písku budou k vidění třeba třicetiletá Barbora Hermannová a pětadvacetiletá Marie-Sára Štochlová, v mužské kategorii se představí devětadvacetiletý Ondřej Perušič a o rok starší David Schweiner.

další zajímavé články