středa, 23. 10. 2024
V UFC mám smlouvu ještě na dva zápasy, odhalil McGregor. Pak se klidně utká s Paulem

V UFC mám smlouvu ještě na dva zápasy, odhalil McGregor. Pak se klidně utká s Paulem

Jake Paul vs. Conor McGregor? Ten zápas není zase až takové pasé, jak by se mohlo zdát. Slavnému irskému bojovníkovi stačí, aby se vybojoval ze své současné smlouvy s UFC.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 25. 06. 2024
  • , zdroj fotky: UFC

Pokud jste členem UFC, jste limitováni více, než byste si mohli myslet. Dohoda mezi ostatními bojovými organizacemi, ač z jiného odvětví (například právě boxu), vůbec neexistuje a vy tak musíte tuto skutečnost buďto akceptovat, anebo s UFC ukončit spolupráci.

Spolupráce většinou končí dvěma klasickými způsoby. Ten první je takový, že podáváte špatné výkony a organizace vás již pod svými křídly nechce mít, anebo se naopak z té smlouvy vybojujete a odmítnete podepsat novou. Druhý zmíněný případ se týká i Conora McGregora.

McGregor za tři týdny oslaví šestatřicáté narozeniny, a to je věk, ve kterém doposud žádný bojovník v celé historii UFC nevyhrál v lehké váze titul. Takový Tony Ferguson v tomto věku dokonce už nevyhrál byť jen jediný zápas. Můžeme si tedy říct, že věk v těchto nižších hmotnostních kategoriích hraje zásadní roli, zdali budete anebo již nebudete úspěšní.

Conor McGregor si je těchto statistiky a skutečností nepochybně vědom, a to je možná také důvod, proč během rozhovoru pro The Mac Life vytáhl napovrch informace o své aktivní smlouvě s UFC. Jelikož je Conor držitelem vskutku velkého jména, nepustí ho Dana White, aby si vydělával jinde. Jakmile ale naplní podmínky kontraktu, ani White do zájmů Conora nebude moct mluvit.

„Má současná smlouva s UFC čítá ještě dva zápasy. Přál jsem si je oba naplnit ještě letos, ale v životě si člověk nemůže plánovat vše, jak by chtěl. Tahle bojová hra je plná šíleností a zranění a čím je člověk starší, tím je to těžší. Každopádně se nevzdávám a jsem přesvědčený, že jakmile budu zdravý, mohu se měřit s kýmkoliv,“ uvedl McGregor.

Co však bude za rok, to nechce predikovat. „Mým hlavním cílem je podat stoprocentní výkony v mých nadcházejících dvou zápasech. Fanoušci si zaslouží, aby mě viděli ve stoprocentní možné formě. Chci podat to nejlepší ze sebe a potom uvidíme,“ řekl, načež se ho reportér zeptal, zdali zvažuje například i boxerský zápas s YouTuberem Jakem Paulem. „Určitě je to možnost. Vyřídím, co musím, a pak si dojdu pro tuhle snadnou výplatu,“ zasmál se.

 

další zajímavé články