sobota, 28. 09. 2024
Souček naplno trénoval. Zvládne zápas s Gruzií?

Souček naplno trénoval. Zvládne zápas s Gruzií?

Fotbaloví příznivci České republiky si mohou oddechnout. Do utkání s Gruzií by měl zasáhnout kapitán Tomáš Souček, jehož start byl kvůli problémům s kolenem nejistý.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 22. 06. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Devětadvacetiletý záložník West Hamu United měl do úvodním vystoupení národního problému drobné potíže s kolenem, které ho zužovaly už od konce ročníku. Objevila se dokonce i otázka, zda vůbec bude do dalších duelů připraven.

Odpověď na ni poodkryl páteční trénink, který Souček absolvoval v plné zátěži. Také Ivan Hašek potvrdil, že je Souček na klíčovou bitvu, která může Čechům ponechat šance na postup, připraven.

Souček patří k lídrům reprezentace

Reprezentace má v Součkovi lídra. Bývalý lodivod národního týmu na něj velmi spoléhal, a totéž se zatím dá říct také o Ivanovi Haškovi. Jeho ztráta by byla i vzhledem ke zranění Michala Sadílka klíčová, neboť by se Čechům zcela rozpadl střed hřiště.

Souček po příjezdu do Německa dokonce vynechával některá kontaktní cvičení na úvodním tréninku, otevíracího duelu České reprezentace s Portugalskem se však zúčastnil. A právě v něm zůstal v závěru první ležet na zemi a držel se za nohu. Zápas ale nakonec dohrál.

"Jsem rád, že Tomáš zase dnes absolvoval trénink v plné zátěži. Neměl žádnou úlevu, takže je připraven do zápasu. Je to kapitán, absolvoval akci i včera, kdy jsme byli na radnici. Reprezentuje tým i navenek, je důležité mít takového chlapíka ve středu," uvedl Hašek.

Ronaldo si přeje v Al Nassru dva staré spoluhráče. Klub začal jednat

Česko po úvodní porážce s Portugalskem 1:2 bude muset s Gruzií zabojovat. K postupu ze třetího místa by mohly teoreticky stačit pouhé tři body za jedinou výhru, a právě sobotní soupeř by měl být ve skupině F nejsnadnějším soupeřem. V souboji s Tureckem si však počínal velmi zdatně a Haškův výběr tak nečeká nic jednoduchého.

další zajímavé články