sobota, 28. 09. 2024
Ronaldo si přeje v Al Nassru dva staré spoluhráče. Klub začal jednat

Ronaldo si přeje v Al Nassru dva staré spoluhráče. Klub začal jednat

Už několik dlouhých let je Al Hilal nejlepším týmem nejvyšší saúdské ligy a ani přítomnost Cristiana Ronalda v Al Nassru to nezměnila. S novými posilami by se ale vše mohlo změnit.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 21. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Seleções de Portugal

Díky pravidelnému přísunu hráčů z nejlepších evropských lig kvalita saúdské ligy pořád roste. Tentokrát díky tomu Al Nassr vybojoval 82 bodů, ale na skvělý Al Hilal s 96 to stejně nestačilo. Lídr tabulky ztratil body pouze ve třech případech, a to navíc jen díky remízám. Za celý ligový ročník ani jednou neprohrál, což je naprosto mimořádný počin, před kterým i jako člen konkurenčního týmu musíte smeknout.

Cristiano Ronaldo umí být pěkný nervák, ale když na to přijde, pokora mu nechybí. To nyní prokázal v rozhovoru pro deník Marca, kde zároveň přiznal, že do další sezony očekává posily, aby jeho mužstvo mohlo prakticky bezchybnému Hilalu konkurovat.

„Naším cílem bylo získat titul, ale samozřejmě chápeme, že je vše o nějakém procesu. My jsme součástí toho procesu a toužíme se zdokonalovat. Potřebujeme se ještě zlepšit, abychom příští sezonu byli kompletní a konečně to zlomili,“ pravil Ronaldo, který si právě plní své reprezentační povinnosti v dresu Portugalska. 

Deník Marca zároveň informuje, že Ronaldo byl v kontaktu s bývalými spoluhráči, jako jsou Casemiro a Raphael Varane (oba Manchester United). Zatímco druhému jmenovanému na Old Trafford vypršel kontrakt a nyní je tedy volným hráčem, ten první má ještě smlouvu platnou, ale hovoří se o jeho prodeji.

Novinář Fabrizio Romano dodává, že Casemiro má být součástí tzv. „čistky“ kádru, který se nové vedení United v čele s firmou INEOS snaží omladit. Zkušený brazilský záložník navíc na svůj věk pobírá astronomický plat, jež se neodráží ve výkonech na hřišti.

Agenti obou hráčů mají podle Romana diskutovat s několika kluby, přičemž Al Nassr je jedním z nich. Cristiano Ronaldo si tuto dvojici nemůže vynachválit, neboť s ní kromě Manchesteru působil ještě v Realu Madrid.

další zajímavé články