neděle, 08. 09. 2024
Dohoda mezi LIV a PGA Tour je zatím daleko. Vyjednána ale byla trvalá výjimka pro Woodse

Dohoda mezi LIV a PGA Tour je zatím daleko. Vyjednána ale byla trvalá výjimka pro Woodse

Před turnajem Travelers Championship se sešla rada PGA Tour a informovala golfové fanoušky o tom, jak pokračují jednání s LIV Golf. Kromě jiného poté potvrdila, že Tiger Woods bude mít do konce své kariéry speciální výjimku, díky které si může zahrát prakticky jakýkoliv turnaj.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 20. 06. 2024
  • , zdroj fotky: PGA Tour

V Cromwellu v Connecticutu se v tomto týdnu uskuteční další turnaj PGA Tour "pro vyvolené". Zúčastní se jej jednasedmdesát hráčů, mimo z největších hvězd zůstává pouze Rory McIlroy.

Ještě před čtvrtečním startem proběhlo další setkání se saúdskoarabským veřejným investičním fondem (PIF), který stojí pod novou golfovou Tour, LIV Golf.

Dohoda mezi LIV Golf a PGA Tour je dle několika spekulací na spadnutí, nyní ale hlavní představitelé PGA Tour oznámili, že k žádnému průlomu nedošlo. "Před dvěma týdny jsme se v New Yorku setkali s guvernérem PIF Yasirem Al-Rumayyanem. Během této schůzky jsme dosáhli konsensu v několika bodech, ale obě strany uznávají, že k dosažení konečné dohody zbývá udělat mnohé," uvádí PGA Tour ve svém memorandu.

"Naše jednání pokračují. Cílem je vyvinout společnou vizi budoucnosti profesionálního golfu, který bude konkurenční a poskytne hráčům ty nejlepší příležitosti," dodává PGA Tour.

Ta mimo jiné rozhodla o řadě nových iniciativ. Mezi tu nejzajímavější zcela jistě řadíme výjimku pro Tigera Woodse. "Bude vytvořena výjimka, která uzná Tigera Woodse v jeho vlastní kategorii jako hráče, který dosáhl výjimečného celoživotního úspěchu, tedy osmdesáti výher na PGA Tour," stojí dále v memorandu.

Woods na základě sponzorské výjimky letos odehrál jen Genesis Invitational, na další pozvánku nedostal. Nyní se ale vytvoří kategorie, díky které si bude moci americká legenda vybrat prakticky jakýkoliv turnaj PGA Tour, u kterého nebude chtít chybět.

další zajímavé články