středa, 23. 10. 2024
Začíná druhé kolo zápasů fotbalového mistrovství Evropy. Němci i Švýcaři mohou slavit postupem

Začíná druhé kolo zápasů fotbalového mistrovství Evropy. Němci i Švýcaři mohou slavit postupem

Druhé kolo zápasů základních skupin dnes otevřou tři duely. O napravení reputace budou usilovat reprezentační výběry Chorvatska a Albánie, které zatím nemají na kontě ani bod. Stvrdit postup budou chtít naopak celky Německa a Švýcarska.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 19. 06. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Chorvatsko - Albánie, od 15 hodin

Chorvatsko v prvním dlouho očekávaném duelu podlehlo Španělsku 3:0, byť podle celkových statistik dominovalo. Ty však zkresluje vývoj utkání, když si Španělé vytvořili tříbrankový náskok už v první půli. S Albánií to tedy bude klíčový zápas, ze kterého Chorvati neberou nic jiného, než tři body.

Albánie naopak sahal po bodu s Itálií. O své brzké vedení sice brzy přišla a po většinu utkání přihlížela dobře hrajícímu soupeři, přesto měla v závěru velkou šanci na vyrovnání. Prohra v dnešním zápase jeden z týmů výrazně přiblíží konci na turnaji, a tak i Albánie bude nucena předvést více. Výkop je na programu v 15 hodin.

Německo - Maďarsko, od 18 hodin

Rozjetý domácí výběr se pak pokusí zastavit reprezentace Maďarska. Tým okolo Dominika Szoboszlaie na Němce sice umí, herně však v prvním utkání se Švýcarskem příliš nepřesvědčil. I proto by se potřeboval dnes chytit alespoň cenným bodem.

Německo však v zahajovacím duelu šampionátu naprosto dominovalo a naladilo se na správnou vlnu. Ve druhém kole tak bude chtít náš západní soupeř mít jistotu postupu, a také v tomto klání tak lze očekávat jeho dominanci.

Skotsko - Švýcarsko, od 21 hodin

Skotové předvedli jeden z nejhorších výkonů na turnaji, což ještě umocnila obdržená červená karta před koncem poločasu. Proti Německu hrál ostrovní celek až s přílišným respektem a bude zajímavé sledovat, jak s ním tato drtivá porážka zamávala. Pokud si chce Skotsko pobyt na Euru prodloužit, musí se Švýcarskem uhrát alespoň bod.

Jenže Švýcaři by také rádi měli po dnešku zajištěný postup. Klíčovou postavou se v zápase s Maďarskem stal záložník Aebischer, jenž s bilancí 1+1 dokonce překonal svoji klubovou statistiku v letošní sezoně.

Návrat „starého známého“ hlásí v Hradci Králové, Vlkanova přichází po dvou letech v Plzni

další zajímavé články