úterý, 02. 07. 2024
S odstupem času určitě budeme pyšné na to, co jsme dokázaly, říká po stříbru kapitánka volejbalistek Mlejnková

S odstupem času určitě budeme pyšné na to, co jsme dokázaly, říká po stříbru kapitánka volejbalistek Mlejnková

149 minut a pět mimořádně napínavých setů. Přesně to nabídlo v porubské aréně před 1700 přítomnými fanoušky letošní vyvrcholení Zlaté evropské ligy žen mezi českými a švédskými volejbalistkami. Domácí hráčky v čele s Michaelou Mlejnkovou či Helenou Havelkovou si tak na krk pověsily "pouze" stříbrné medaile.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 17. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Český volejbalový svaz

Kapitánce Mlejnkové se zápas hodnotil těžko a mohla za to nepříjemná porážka v Tie breaku, který byl podle ní velmi vyrovnaný a Češky ho nezačaly vůbec dobře...

"Pro diváky to byl skvělý zápas. První set se nám nepovedl, ale pak jsme se dokázaly dostat do své hry a soupeřky jsme trápily. Později jsme možná polevily na servisu, který jsme měly slabší. Díky tomu mohly hrát Švédky svůj systém, protože jsme jim to ulehčily. Navíc jsme měly problém ubránit jejich klíčovou hráčku. Atmosféra byla úžasná a všem divákům, kteří nás přišli podpořit, chci poděkovat. Trošku mě mrzí, že jsme jim nedokázaly dát vítězství, ale s odstupem času určitě budeme pyšné na to, co jsme dokázaly," citoval jednu z tahounek server cvf.cz.

Podle trenéra českého výběru Ioannise Athanasopoulose nebyly domácí hráčky v rozhodujícím pátém setu dostatečně agresivní na servisu a navíc jim vzalo sebevědomí švédské prasátko. 

Volejbalový magnet na triumfy Havelková chce hrát minimálně do roku 2026: Jsem mile překvapená, nabídek mám hodně

"Švédsko je skvělý tým s jednou z nejlepších univerzálek na světě a v neděli byli lepší a zasloužili si vyhrát. Teď jsme pochopitelně smutní, ale po pár dnech odpočinku se zase sejdeme a uděláme všechno pro to, abychom na Filipínách uhráli co nejlepší výsledek. Jsem na náš tým opravdu pyšný. Hráčky bojovaly až do konce a v pátém setu nebylo štěstí na naší straně," přidal kouč.

Jeho švédskému protějšku Giuliovi Cesare Bregolimu se notně ulevilo a to zejména z toho důvodu, že jeho svěřenkyně nepředvedly své maximum a na prvenství dosáhly díky svému odhodlání. "Když zažijete něco takového, je složité něco říct. Jsme samozřejmě velmi šťastní a až si uvědomíme, co se stalo, užijeme si i chvíli odpočinku. Byla to totiž dlouhá cesta. I když jsme ztráceli, říkal jsem hráčkám, že když prošli tu dlouhou cestu až sem a jsou v problémech, zvítězí ten, kdo bude mentálně silnější. A to jsme byli. Možná jsme nehráli nejlepší volejbal, ale byli jsme velmi odhodlaní," zakončil stratég zlatého skandinávského výběru.

Konečné pořadí CEV Zlaté evropské ligy žen 2024:

Švédsko
Česko
Belgie

 

Česky své tažení ke zlatu nedotáhly. Ve finále podlehly Švédkám

další zajímavé články