středa, 23. 10. 2024
Největší posila v historii druhé slovenské hokejové ligy? Ambiciózní Prešov přivítal mistra tří různých lig s více než 300 ligovými góly

Největší posila v historii druhé slovenské hokejové ligy? Ambiciózní Prešov přivítal mistra tří různých lig s více než 300 ligovými góly

Hokejový Prešov se pochlubil historickým přestupem. Druholigový slovenský tým totiž dokázal do svých řad získat hvězdného útočníka Marcela Haščáka, jenž by měl svému novému klubu v sezoně 2024/2025 pomoci postoupit mezi elitu.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 17. 06. 2024
  • , zdroj fotky: HC Prešov

Prešovský prezident Milan Mazar dokázal ulovit stříbrného medailistu z mistrovství světa, jenž absolvoval hned pět světových šampionátů. "Je to historický krok pro celý prešovský hokej, který stojí na prahu velkého úkolu. Děláme vše potřebné, abychom v příští sezoně zaútočili na nejvyšší mety," přiznal funkcionář na stránkách presvohockey.com.

Jde o českého mistra s Kometou Brno, který dokázal vstřelit vítěznou branku v posledním finálovém duelu a také dvojnásobného šampiona Slovenska.

Právě v tamní extralize se z něj stal svého času jak nejlepší střelec, tak nejproduktivnější hráč a titul se mu podařilo vybojovat i ve francouzské lize.

Modrý má týden po nečekaném konci v Kometě novou práci. Nově bude pomáhat farmě St. Louis Blues z AHL

Sedmatřicetiletý hokejista, jenž prošel také KHL nebo Karlovými Vary, si celkem připsal na své konto již 306 ligových gólů a právě ty se od něj budou očekávat i na východu Slovenska.

"V hokeji jsem dosáhl prakticky všeho a už nejsem v pozici, abychom někomu něco dokazoval. Získal jsem pět titulů ve třech různých evropských ligách, byl jsem několikrát nejlepším střelcem ligy a mám stříbro z MS. V této životní fázi je pro mě nejdůležitější rodina, které jsem zůstal mnoho dlužen a chci teď být co nejblíž k ní," přiznal sám Haščák.

"Vážím si i přátelských a korektních vztahů s vedením prešovského hokeje a proto jsem se na sklonku své kariéry rozhodl, že Prešovu pomůžu v jeho entuziasmu a snaze vrátit se do extraligy. Doufám, že tento příběh pomůžu zakončit úspěšným happy endem a svými zkušenostmi chci přispět k tomu, aby se krajské město Prešov stalo co nejrychleji součástí extraligy," doplnil kanonýr.

P.S.: Pár dní před Haščákem mimochodem posílil prešovské mužstvo také pětatřicetiletý Jakub Suja, jenž si v minulosti zahrál i českou nejvyšší soutěž za Hradec Králové. 

Barkov? Nejlepší defenzivní hokejista, jakého jsem viděl od dob Trottiera, chválí Gretzky vůdce Floridy

další zajímavé články