středa, 23. 10. 2024
Hadamczik bude i další čtyři roky šéfem hokejového svazu

Hadamczik bude i další čtyři roky šéfem hokejového svazu

I další čtyři roky bude hlavní tváří českého hokeje Alois Hadamczik. Rozhodlo se o tom na sobotní volební konferenci. Jednasedmdesátiletý bývalý trenér potřeboval k prodloužení pobytu ve funkci alespoň 31 hlasů, pro jeho pokračovaní nakonec hlasoval 59 z 61 zúčastněných. Do role viceprezidentů hlasující vybrali Petra Břízu za výkonnostní hokej a Jana Tůmu za vrcholový hokej. Zbylé složení členů výkonného výboru se však výrazně obměnilo.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 15. 06. 2024
  • , zdroj fotky: HC Oceláři Třinec

Ve funkci dalších členů výkonného výboru zůstává trio Marek Chmiel, Aleš Kmoníček a Bedřich Šcerban. Hadamczik v roli šéfa turzemského hokeje strávil prozatím dva roky. Volby do funkce vyhrál v roce 2022, kdy se o tuto pozici ucházelo hned šest osobností. V červnu roku 2022 vystřídal v křesle nejvýše postaveného muže dlouholetého šéfa ČSLH Tomáše Krále, jenž na funkci rezignoval. 

Letos byl jeho triumf ve volbách o mnoho snadnější. Jediným protikandidátem, který přicházel tentokrát v úvahu, byl Josef Řezníček. Ten však těsně před volbami oznámil, že se o funkci ucházet nakonec nebude. 

Dokud není konec, stále je naděje, věří brankář Edmontonu. Pro úspěch musí však lámat rekordy

"Zřejmě jste ocenili mou práci za poslední dva roky. Svou funkci budu vykonávat dál, a to s jakýmkoliv týmem, protože jsem tady pro Český hokej," uvedl po svém obhájení mandátu Hadamczik. Tomu velmi pomohlo k tomuto počinu i velmi úspěšné květnové mistrovství světa v Praze a Ostravě, na kterém národní tým získal po čtrnácti letech mistrovský titul. Navíc šamionát v naší zemi stanovil nový divácký rekord historie světových mistrovství.

Hadamczik kromě toho připomněl, že se svaz pod jeho vedením zasloužil o přesun síně slávy či vybudování kontrolních mechanismů. Dále prohlásil, že je pro náš hokej nesmírně důležitá především jednota a spolupráce. "Hokej musí být jednotný. Když budeme jednotní, budeme vyhrávat. Jestli se náš hokej bude dělit na skupinky a nebude jednotný, bude to špatné. Nemůžeme být pětikoalice," pokračoval Hadamczik.

 

další zajímavé články