pátek, 18. 10. 2024
Molinari se na U.S. Open postaral o zázrak. Díky esu na poslední jamce si zahraje i o víkendu

Molinari se na U.S. Open postaral o zázrak. Díky esu na poslední jamce si zahraje i o víkendu

Italský golfista Francesco Molinari se na U.S. Open postaral o nejlepší ránu dne a dost možná i turnaje. Díky hole-in-one z poslední jamky prošel cutem přesně na ránu a v Pinehurst Resortu si zahraje i o víkendu. Eso v průběhu pátečního kola trefil také Sepp Straka. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 15. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Francesco Molinari

Sepp Straka zahrál na úvod U.S. Open kolo v paru. Druhou rundu ale nenačal dobře. Na třetí jamce přišlo triple-bogey, následovalo bogey a po prvním zásahu další chyba.

Vše ale změnila devátá jamka, na kterou Rakušan zaútočil tím nejlepším způsobem. Trefil hole-in-one a prakticky si zajistil účast o víkendu. Na druhé devítce zahrál jedno birdie a jedno bogey a s výsledkem +2 dělí sedmadvacátou příčku.

To Frrancesco Molinari potřeboval po rundě za +3 výrazně zabrat. A to se mu včera příliš nedařilo. Na první devítce dvě bogey a sedm parů. Po prvním zásahu dne na jedničce přišla další tři bogey, po kterých zbývalo Molinarimu jediné.

Na devítce potřeboval hole-in-one. A to se momentálně 324. hráči světa skutečně povedlo. Italský golfista se stal prvním hráčem od roku 2003, který něco takového dokázal. Tedy to, že se cutem protáhl přesně na ránu díky hole-in-one na závěrečné jamce. Dodejme ale, že tato statistika je počítána právě od zmíněného roku 2003. 

další zajímavé články