středa, 23. 10. 2024
San Jose má nového trenéra. Ruttu s Vaněčkem nově povede v NHL Ryan Warsofsky

San Jose má nového trenéra. Ruttu s Vaněčkem nově povede v NHL Ryan Warsofsky

Na debut v NHL v pozici hlavního kouče se nyní může těšit americký trenér Ryan Warsofsky. Dosavadní asistent odvolaného Davida Quinna dostane od příští sezony důvěru vést hokejisty San Jose Sharks jako hlavní tvář střídačky.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 13. 06. 2024
  • , zdroj fotky: San Jose Sharks

Zprávu o jmenování nového kouče pustil do světa generální manažer klubu Mike Grier. "Zná velmi dobře náš současný kádr, má respekt hráčů a bude skvělý učitel pro mladé hráče, kteří klub doplní," řekl.

Jeho cílem by měl být návrat Žraloků do pozic zaručující vyřazovací část, kde San Jose od roku 2019 chybí. Tehdy přitom hráli finále Západní konference. Od té doby však klub prožívá temnější časy. V nedávno skončeném ročníku nasbíral pouhých 47 bodů, což bylo vůbec nejméně v celé soutěži. Sezonu předtím měl na kontě jen o 13 bodů více.

Pardubice ulovily další hvězdné jméno

Vedení se tedy rozhodlo jednat a je odhodláno dát šanci dosavadnímu asistentovi Warsofskému. Pro šestatřicetiletého kormidelníka to bude vůbec první angažmá v roli hlavního trenéra v NHL.

Úspěchy však má coby hlavní kouč v týmech z AHL a ECHL. V první jmenované soutěži dokonce dovedl hokejisty Chicago Wolves v roce 2022 k zisku Calder Cupu. Na podobný počin bude chtít navázat i v nejslavnější světové soutěži. Pomoci by mu k tomu mohlo i duo českých hokejistů Jan Rutta a Vítek Vaněček.
San Jose v nedávné době opustila řada opor včetně Tomáše Hertla. Nyní se ale může těšit na nadcházející draft, ve kterém bude mít vůbec poprvé v historii právo první volby. Zadělá jejich volební premiéra na lepší časy?

další zajímavé články