středa, 23. 10. 2024
Pardubice ulovily další hvězdné jméno

Pardubice ulovily další hvězdné jméno

Hokejové Pardubice loni toužily získat mistrovský titul, o který je nakonec ve finálové sérii připravil Třinec. Vedení klubu nyní přivádí dalšího hvězdného hráče, který by měl Dynamu pomoci na cestě za vysněným cílem. Na východ Čech přichází z Ottawy Senators Jiří Smejkal, jenž s Dynamem podepsal víceletý kontrakt.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 13. 06. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Útočník Jiří Smejkal se po jednoleté anabázi v zámoří vrací do Evropy. Nově bude oblékat dres Pardubic, které loni vyhrály základní část. Smejkal v uplynulém ročníku nastupoval ve slavné NHL, kde si připsal 20 startů. Během nich stihl vstřelit jeden gól a přidal jednu asistenci.

Třinec přichází o klíčového muže, Voženílek podepsal ve Švýcarsku

Výraznější stopu pak zanechal v AHL, kde oblékal dres farmářského celku Senátorů Belleville. V této soutěži měl na kontě bilanci 9+12. V české extralize naposledy působil v ročníku 2019/2020 za pražskou Spartu, odkud se následně přesunul na dva roky do Finska. Jeho posledním evropským angažmá před odchodem do NHL byl švédský Oskarshamn.

"Od prvního momentu tu byl obrovský zájem pana Dědka i celého Dynama. Měli jsme nějaké jednání, bavili jsme se o mých a pardubických cílech. Chceme toho co nejvíce vyhrát a být úspěšní, na to se moc těším," řekla čerstvá akvizice Pardubic.

Další hráč s reprezentačními zkušenostmi

Smejkal je tak dalším hráčem s reprezentačními zkušenosti, který se pokusí Perníkařům vystřílet titul. Objevil se na třech mistrovství světa a nechyběl ani na Olympijských hrách v roce 2022.

"Tým po sezoně opustili čtyři útočníci a našim plánem je minimálně dva z nich nahradit elitními hráči s bohatými zkušenostmi a další dva z vlastních zdrojů. Jirka patří do první skupiny, měl by být v následujících letech výraznou tváří Dynama a členem speciálních formací. Tímto ho vítám do naší rodiny," prohlásil majitel klubu Petr Dědek.

Pro sedmadvacetiletého forvarda to tak bude již šestý ročník v Tipsport Extralize v kariéře. Ten bodově nejplodnější prožil právě v sezoně 2019/2020, kdy se vůbec poprvé dokázal dostat na dvojciferná čísla v obou ukazatelích produktivity. Tehdy skóroval třináctkrát a v osmnácti případech se na brance podílel přihrávkou.

další zajímavé články