středa, 23. 10. 2024
Třinec přichází o klíčového muže, Voženílek podepsal ve Švýcarsku

Třinec přichází o klíčového muže, Voženílek podepsal ve Švýcarsku

Osmadvacetiletý hokejový útočník Daniel Voženílek po životní sezoně mění dres. Dvojnásobný mistr ligy s Třincem se dohodl na prvním zahraničním angažmí a míří do Švýcarska.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 13. 06. 2024
  • , zdroj fotky: HC Oceláři Třinec

"Daniel je silový útočník. Je silný v obranných soubojích, může hrát na centru i na křídle. Jsme rádi, že se i přes další nabídky rozhodl přestoupit k nám," uvedl na webu švýcarského Zugu generální ředitel Reto Kläy.

Daniel Voženílek strávil dvě sezony v Třinci po přestupu z Českých Budějovic a byl výraznou postavou Ocelářů v cestě za dalšími dvěma tituly. Letos včetně play-off nasbíral sedmapadesát kanadských bodů a řekl si o nominaci na domácí světový šampionát.

V něm zapsal tři asistence v devíti zápasech a přispěl k nečekanému zisku zlatých medailí. Už v rámci světového šampionátu ale bylo zřejmé, že Třinec jej neudrží.

Ve hře mělo být dokonce NHL, nakonec ale zvítězilo Švýcarsko. "Děkujeme mu za práci, kterou pro Třinec odvedl. Byl nedílnou součástí dvou mistrovských týmů a jeho vyrovnávací trefa dvě desetiny před koncem se zapíše do paměti všech. Danovi přejeme, aby se v kariéře posunul a aby si brzy zahrál v NHL," dodal k odchodu bývalého hráče Pardubic či Sparty sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

další zajímavé články