středa, 23. 10. 2024
Třinec byl vyhlášen nejlepším evropským hokejovým klubem

Třinec byl vyhlášen nejlepším evropským hokejovým klubem

Hokejový Třinec letos popáté v řadě získal titul pro mistra české extraligy, a úspěchy nyní sklízí i na mezinárodním poli. E.H.C. Alliance totiž na úterním pražském vyhlášení udělila Ocelářům titul nejlepšího evropského hokejového klubu.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 12. 06. 2024
  • , zdroj fotky: HC Oceláři Třinec

O ocenění, které sdružení E.H.C. Alliance uděluje každým rokem, usilovalo hned 107 klubů ze Starého kontinentu. Pro slezský klub tak přichází za uplynulou sezonu ještě jedno velké vyznamenání, které za nedávno skončeným ročníkem udělalo zlatou tečku.

Barkov? Nejlepší defenzivní hokejista, jakého jsem viděl od dob Trottiera, chválí Gretzky vůdce Floridy

Třinečtí hokejisté letos popáté v řadě zvedli nad hlavu mistrovský titul. Tentokrát k tomu ovšem vedla velmi trnitá cesta. Oceláři museli na své pouti vyřazovací fází absolvovat tři sedmi zápasové série, z nichž tu semifinálovou s pražskou Spartou jako vůbec první tým v historii otočili z nepříznivého stavu 0:3 na vítězná utkání.

Ve finále pak Třinec zdolal ambiciózní Pardubice, které za stavu 3:2 měly na své straně jednoznačnou výhodu. Svěřenci trenéra Zdeňka Motáka však zúročili zkušenosti z minulých bojů o titul a udělali tak poslední krok k cenné trofeji.

Vybíralo se z pětice klubů

Anketu o nejlepší klub Evropy ovládli Slezané před trojicí mistrovských klubů ve své zemi, kterými byli HK Nitra, Skelleftea AIK a Tappara Tampere, a také před německým vicemistrem Bremerhavenem.

Předávali se rovněž individuální ceny. Nejlepším mladým hokejistou Evropy se stal Švéd Jonathan Lekkerimäki z Örebra. Mezi trenéry přebral ocenění jeho krajan Robert Ohlsson ze Skelleftey, a ocenění za přínos pro hokej patřil finskému veteránovi Valterimu Filppulovi, jenž hájí barvy švýcarské Ženevy.

další zajímavé články