sobota, 27. 07. 2024
Nitra bojuje sama se sebou a i když teď nemá ani první tým, oslavy s legendami Sparty doručí

Nitra bojuje sama se sebou a i když teď nemá ani první tým, oslavy s legendami Sparty doručí

Tradiční slovenský klub FC Nitra, jehož historie zavála do Poháru UEFA i Intertota, má před sebou oslavy 115 let od založení. Na stadionu Pod Zoborom se proto ve středu 12. června odehraje exhibice mezi bývalými hráči klubu a legendami Sparty Praha.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 12. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Borussia Dortmund

Zatímco v domácích modrobílém trikotu vyběhnout kupříkladu Ivan Hodúr či Tomáš Kóňa, starou gardu letenského "S" budou reprezentovat Jan Koller, Jiří Novotný, Jaromír Blažek, Lukáš Zelenka, Horst Siegl či Martin Frýdek.

"Půjde o velký fotbalový svátek. Věřím, že to bude oslava, po které se vše otočí správným směrem. A nitranského fotbalu začne svítat na lepší časy," pronesl na webu sportnet.sme.sk klubový šéf Milan Lenčéš.

Návrat ztraceného syna? Dukla lanaří na Julisku současnou brankářskou jedničku Banské Bystrice

Nitra, která byla ještě nedávno součástí Niké ligy, kvůli finančním potížím momentálně nemá svůj první tým a provozuje výhradně mládežnické kategorie.

"Mrzí mě, co se děje. Nejsme ale jediný klub na Slovensku, který takto dopadl. Není ostudou padnout na kolena, ostudou je nezvednout se a nepokračovat dál. Jsme líheň talentů, proto by byla obrovská škoda, kdybychom klub nezachránili. Uděláme pro to všechno a mým cílem je vrátit Nitru zpět na mety z minulosti," vzkázal Lenčéš.

Ten momentálně hledá ve střední a východní Evropě vhodného investora, který by pokryl finanční náklady na comeback. Jednání však teprve probíhají a šéf zastává názor, že "pokud není dohodnuté vše, není dohodnuté nic."

Sestavy zápasu snů:

FC Nitra: Mucha, P. Kostoláni, Senecký, Špánik, Kotula, Šimončič, Kóňa, Kanas, Oremus, Hodúr, Machovec, Bochnovič, Ondrovič, M. Kostoláni, Olvecký, Jež, Rebra, Galo, Šrámek, Bakoš, Štajer, Bédi, Prepelica

Sparta Praha: Blažek, Koller, Vidlička, Voříšek, Siegl, Frýdek, Jarošík, Hartig, Kučera, Baranek, Lokvenc, Zelenka, Labant, Michalík, Novotný

 

další zajímavé články