sobota, 27. 07. 2024
Arnautovič před evropským šampionátem: Nejedeme na dovolenou, Inter dělá každého hráče lepším

Arnautovič před evropským šampionátem: Nejedeme na dovolenou, Inter dělá každého hráče lepším

Rakouský útočník Marko Arnautovič bude patřit k tomu nejzkušenějšímu, co náš soused na evropském šampionátu nabídne. V rozhovoru pro Football-Italia se rodák z Floridsdorfu rozvyprávěl právě o evropském šampionátu, na řadu ale přišlo také jeho angažmá v Interu Milán či nedávné zdravotní problémy.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 11. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Inter Milan

Po dvouletém hostování v Boloni se Marko Arnautovič vrátil do Interu Milán a nevedl si vůbec zle. Ačkoliv jej Simone Inzaghi pravidelně využíval jako náhradníka a rakouského útočníka trápily zdravotní problémy, ve čtyřiatřiceti duelech nastřádal sedm branek a přidal tři asistence.

A tak odpověděl na kritiky, kteří jeho příchod na San Siro nechápali. "Poslední rok byl pro mě psychicky náročný. Fotbal je o talentu, ale také o těle a mentální stránka je nejdůležitější. Byl jsem dvakrát zraněný a Italové se hned ptali, proč mě Inter přivádí," zmínil úvodem Rakušan.

"Měl jsem edém na kosti a potíže se svalem. Ty byly způsobeny tím, že jsem byl zvyklý hrát od začátku a všechny zápasy. Nyní jsem měl jinou pozici a musel jsem si zvyknout. Jsem ale šťastný. Vyhráli jsme skoro všechno a řekl bych, že Inter dělá každého lepším. Mám tam smlouvu ještě na rok a tak toho máme hodně před sebou," podotkl Arnautovič, který se s rakouským výběrem chystá na evropský šampionát.

"Myslím si, že můžeme překvapit kohokoliv, dokonce i Francii. Máme před ní respekt, je to tým světové třídy. Snadný soupeř není, ale nejedeme do Německa na dovolenou, nebo jako sparingpartneři. Pětasedmdesát procent našeho týmu žije v Německu a moc dobře víme, jaké je to tam hrát," domnívá se Arnautovič, který i přes původní zprávy odmítl, že by s některým ze spoluhráčů proběhly ohledně ME nějaké sázky.

"Mluvili jsme o tom v šatně. Zejména s Marcusem Thuramem. Ale žádné sázky neexistují, dokonce ani s Denzelem Dumfriesem, jak se tvrdilo," doplňoval s úsměvem.

"Jsme připravení. Na chvíli si odpočineme, strávíme nějaký ten čas s rodinou. A 17. června je ten den," dodal pětatřicetiletý útočník s ohledem na první utkání Rakouska právě proti Francii.

další zajímavé články