sobota, 27. 07. 2024
Ivan Hašek už má o základní sestavě jasno. S Maltou chce vyzkoušet všechny hráče

Ivan Hašek už má o základní sestavě jasno. S Maltou chce vyzkoušet všechny hráče

Trenér České fotbalové reprezentace Ivan Hašek už má jasno o základní sestavě pro evropský šampionát. Ještě předtím ale čekají národní tým dva přípravné zápasy, ve kterých se utká s Maltou a následně v Hradci Králové se Severní Makedonií. Šedesátiletý lodivod by rád v pátečním duelu s Maltou vyzkoušel všechny hráče kádru.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 07. 06. 2024
  • , zdroj fotky: TONDA TRAN/CNC/Profimedia

Hašek se nechal slyšet, že chce až do úvodního utkání Eura zůstat pro své soupeře nečitelným. V přípravě tak chce protočit celou šestadvacítku nominovaných a jak uvedl, doufá, že se nikdo nezraní.

Kdo by mohl po letošním Euru ukončit reprezentační kariéru?

,,Začínáme se nějakým způsobem formovat na tréninku, něco nacvičujeme. Naší prioritou je, aby se v těch dvou přípravných zápasech nikdo nezranil. Byl bych rád, aby všech 26 hráčů, které jsme nominovali, mohlo odjet na Euro," řekl Hašek na předzápasové tiskové konferenci. Ten přebral reprezentaci na začátku letošního roku po Jaroslavovi Šilhavém, který se i přes kvalifikaci na závěrečný turnaj rozhodl vyslyšet přání veřejnosti a funkci trenéra národní týmu položil.

Hašek má tedy po svém návratu k českému kormidlu na kontě pouze dva březnové přípravné zápasy, i proto by rád viděl v akci všechny hráče. ,,Zároveň chceme vidět téměř všechny v akci. Chtěl bych, aby se všichni v těch dvou zápasech ukázali. Budeme se tedy snažit vystřídat všechny, aby měli prostor na hraní," doplnil.

Hašek zatím složení své jedenáctky neprozradil

Po pátečním měření sil s Maltou pak čeká jeho svěřence generálka na Euro, kterou uvidí pravděpodobně vyprodaný stadion v Hradci Králové. Češi zahájí turnajovou pouť 18. června a hned na úvod je nečeká nic jednoduchého. Družina Ivana Haška vyzve silné Portugalsko, které patří k hlavním favoritům na zisk titulu. Hašek podotkl, že už se mu rýsuje finální podoba zahajovací sestavy. ,,Představu máme, s něčím se snažíme pracovat na tréninku. Jaká bude finální verze, to už máme v hlavě, ale samozřejmě zatím nemůžeme říct, jaká bude základní sestava. Někteří hráči se točí na jednotlivých pozicích při tréninku. Hlavně jsem rád, že všichni hráči, kteří tu jsou, jsou ochotni naskočit i na jiné pozici, než třeba nastupují v klubu. Všichni jsou připravení pomoci týmu, kde potřebuje," prohlásil.

 

další zajímavé články