sobota, 27. 07. 2024
Utah vymýšlí celý název pro nový tým NHL. Jaké varianty jsou ve hře?

Utah vymýšlí celý název pro nový tým NHL. Jaké varianty jsou ve hře?

Do závěrečné fáze dospělo hledání celého názvu klubu pro nově vznikající tým v Utahu. O definitivní podobě klubového jména mohli hlasovat fanoušci, kteří měli k dispozici hned dvacítku návrhů. Ve hře stále zůstává už jen šestice z nich.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 07. 06. 2024
  • , zdroj fotky: TONDA TRAN/CNC/Profimedia

Fanoušci si v 1. kole vybrali šest nejatraktivnějších názvů, které se dostaly do druhé fáze výběru. Druhé kolo nyní probíhá a končí až 20. června. Celkem se do ankety zapojilo 520 tisíc lidí, ve finálním výběru zůstávají přízviska Blizzard, Mammoth, Outlaws, Venom, Yeti a Utah HC. V příštím ročníku však klub bude vystovat pouze pod jménem Utah, kompletní název bude používat až od sezony 2025/2026.

Třetím Čechem na lavičce týmu z NHL bude Jaroslav Svejkovský

Utah vznikne z bývalé Arizony, kde mimo jiné působil i český brankář Karel Vejmelka. Arizona svoji pouť v NHL ukončí kvůli hale, které nesplňovala požadavky a kritéria soutěže. Nyní bude tým působit v Salt Lake City v Delta Center, který je zároveň domovským stánkem baskatbalistů Utah Jazz. Oba kluby mají dokonce stejného majitele.

Půjde už o čtvrtý název klubu

Pro tuto organizaci to bude v její více než padesátileté historii už čtvrtý název. Arizona Coyotes byla dalším pokračovatelem původního Winnipegu Jets. Ten figuroval od roku 1972 v konkurenční soutěži WHA, po jejímž vstoupil v roce 1979 do NHL.

Následně se v roce 1996 klub přestěhoval z Kanady do Spojených státu a vystupoval pod jménem Phoenix Coyotes, od roku 2014 jej fanoušci poznávali pod názvem státu Arizona. Letos v dubnu se opět rozhodlo o jeho stěhování, jeho novou domovinou se tak nyní stává Salt Lake City v Utahu.

další zajímavé články