sobota, 27. 07. 2024
Brněnská Kometa hlásí změnu na střídačce. Po třech letech se do klubu vrací Kamil Pokorný

Brněnská Kometa hlásí změnu na střídačce. Po třech letech se do klubu vrací Kamil Pokorný

Trenér Jaroslav Modrý již dříve oznámil, že na střídačce Komety Brno v nadcházejícím ročníku pokračovat nebude. Vedení tak na jeho odchod zareagovalo a do klubu přivádí starou známou tvář. Po třech letech se na jih Moravy vrací Kamil Pokorný.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 06. 06. 2024
  • , zdroj fotky: TONDA TRAN/CNC/Profimedia

Jaroslav Modrý oznámil, že v Brně nebude z rodinných důvodů pokračovat a že se vrací zpět do zámoří. Dveře se tak znovu otevřely Kamilovi Pokornému, jenž přichází do Komety z Horácké Slavie Třebíč. V klubu už dříve působil v roli asistenta trenéra a krátce také coby hlavní kouč, nyní je odhodlán převzít veškerou zodpovědnost. „Do Komety jsem původně přišel v jiné roli, ale situace kolem Jardy Modrého se vyvinula tak, jak se vyvinula. Dostal jsem od majitele klubu Libora Zábranského nabídku a cítil jsem z jeho strany velký zájem. Dobře mě zná a ví, jak pracuju. Po krátkém uvážení jsem se rozhodl, že nabídku přijmu," sdělil Pokorný.

Pokorný naposledy působil v Třebíči

Ten má tak nyní před sebou premiérovou sezonu jako hlavní tvář střídačky. Poslední tři roky jsem strávil v Třebíči, nyní navazuju na šest krásných let v Brně, kdy jsme slavili dva tituly. Celkově trénuju sedmadvacet let, a že to přišlo právě teď a budu hlavním trenérem extraligového mužstva, toho si moc vážím a jsem za to rád," uvedl Pokorný, jenž povýšení do role hlavního trenéra považuje za čest a zároveň zodpovědnost,“ doplnil.

Hokejová extraliga oznámila jízdní řád pro sezonu 2024/2025

Jeho asistentem bude nově Jiří Horáček a o brankáře se bude starat zejména Jan Švaříček. Realizační tým by však mělo doplnit ještě pár jmen. Chceme přivést ještě jednoho asistenta. Chceme se dobře rozhodnout a mít to vyřešené do doby, než půjdeme všichni na led. Ideálně však co nejdřív," řekl Pokorný. 

Kometa už zná i svého prvního soupeře pro příští ročník. V úvodním kole vyzve na domácím ledě nepříjemný Liberec. Klub už se tedy bude obejít bez Jaroslava Modrého, jenž se rozhodl na post hlavního kouče rezignovat. Rozhodování bylo hodně těžké. Několik nocí jsem nespal, ale musel jsem zkrátka učinit stanovisko, které je nejlepší pro moji rodinu. Kariéra trenéra musí jít v tuhle chvíli stranou," uvedl Modrý, jehož žena i děti žijí trvale ve Spojených státech.

další zajímavé články