sobota, 27. 07. 2024
Hokejová extraliga oznámila jízdní řád pro sezonu 2024/2025

Hokejová extraliga oznámila jízdní řád pro sezonu 2024/2025

Uplynulý ročník Tipsport Extraligy skončil teprve nedávno, už nyní je však příprava na ten nadcházející v plném proudu a nově je znám její jízdní řád. Diváky hned v prvním kole čeká velký šlágr, obhájce titulu z Třince totiž zavítá na led pražské Sparty.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 06. 06. 2024
  • , zdroj fotky: HC Sparta Praha

Nová sezona začne ve středu 18. září. Třinec čeká v úvodním kole výlet do hlavního města, kde v repríze loňského semifinále play-off změří síly se Spartou. V souboji prvního týmu minulé základní části s posledním vyzvou Pardubice na svém stadionu Kladno. Kometa Brno bude před svými fanoušky usilovat o první body s Libercem, Litvínov přivítá na svém ledě Hradec Králové a Vítkovice se doma utkají s Plzní. Poslední dvě dvojice tvoří Mladá Boleslav – Olomouc a České Budějovice – Karlovy Vary.

Hracími dny i přes středeční start nadále zůstávají úterý, pátek a neděle. Reprezentační přestávky jsou naplánované na období mezi 3. až 15. listopadem, 8. až 20. prosincem a 2. až 12. únorem.

Poslední sezona pro Jaromíra Jágra

Sezona by měla být poslední v kariéře pro hrajícího majitele Rytířů Kladno Jaromíra Jágra. Ten během nadcházejícího ročníku oslaví již třiapadesáté narozeniny. Se svým Kladnem tak bude usilovat především o vyhnutí se účasti v baráži. Tam i letos zamíří poslední tým základní hrací části. Kladno se ani loni nedokázalo zachránit bez povinnosti baráže, ve které si nakonec poradilo s prvoligovým Vsetínem.

Do nové sezony už hráči budou mít v povinné výstroji také chránič krku. Mezinárodní hokejová federace IIHF toto ustanovení zařadila do pravidel v reakci na nedávné tragické úmrtí devětadvacetiletého Adama Johnsona.

další zajímavé články