sobota, 27. 07. 2024
Překvapení v týmu Anglie. Southgate nechá doma také Grealishe s Maguirem

Překvapení v týmu Anglie. Southgate nechá doma také Grealishe s Maguirem

Gareth Southgate pořádně překvapil fotbalový svět. Jak jsme dříve uvedli, trenér Albionu z předběžné nominace nepočítá s Jamesem Maddisonem a Curtisem Jonesem. Southgate již učinil další dva škrty, na závěrečný turnaj se tak překvapivě nepodívá stálice obranné řady Anglie Harry Maguire, nebo křídelník Manchesteru City Jack Grealish.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 06. 06. 2024
  • , zdroj fotky: TONDA TRAN/CNC/Profimedia

Mezi závěrečných šestadvacet jmen nebude zařazen obránce Harry Maguire ani křídelník Jack Grealish, kteří už opustili přípravný kemp. Zejména v podání prvního jmenovaného jde o velké překvapení, neboť Maguire patřil na posledních velkých turnajích ke klíčovým hráčům Anglie. Southgate však nyní se svým oblíbencem, jenž se v minulosti i přes kritiku veřejnosti objevoval v jeho nominacích, přestal počítat.

Obránci Manchesteru United zřejmě zlomil vaz fakt, že je od začátku května mimo hru vinou poranění lýtkového svalu a jeho zdravotní stav zůstává nejasný. Southgate se tak rozhodl neriskovat a dát šanci méně zkušeným hráčů, kteří figurovali v původní třiatřiceti členném výběru.

Grealish očekávání nenaplnil

To u Grealishe zřejmě sehrála roli silná konkurence i jeho mizerná forma. Grealish od srpnového přestupu z roku 2021 z Aston Villy do Manchesteru City za neuvěřitelných 117,5 milionu eur absolutně nenaplnil očekávání a patří v poměru cena/výkon k jedním z nejhorších transferů historie. V letošním ročníku nastoupil napříč všemi soutěžemi do jednatřiceti zápasů, ve kterých vstřelil pouhé tři branky.

James Maddison podle britského tisku nepronikne do závěrečné nominace

Neznámou tak zůstávají poslední dvě jména, která na evropský šampionát v barvách Anglie neproniknou. V zemi jsou fanoušci i některá média názoru, že by se mělo jednat o brankáře Jamese Trafforda a obránce Liverpoolu Jarella Quansaha.

další zajímavé články