sobota, 27. 07. 2024
James Maddison podle britského tisku nepronikne do závěrečné nominace

James Maddison podle britského tisku nepronikne do závěrečné nominace

Trenér anglické fotbalové reprezentace Gareth Southgate má před sebou těžký úkol. Z předběžného výběru, do které zařadil hned třiatřicítku jmen, bude muset minimálně sedmičku vyškrtnout. 


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 06. 06. 2024
  • , zdroj fotky: TONDA TRAN/CNC/Profimedia

A jak informovala britská média BBC a Sky Sports, nemělo by se dostat třeba na Jamese Maddisona z Tottenhamu.

Anglie se řadí do širšího okruhu favoritů, byť historie hovoří trochu jinak. Letošní Euro bude již 17. v historii, a věřte tomu nebo ne, Albionu se ještě nikdy nepodařilo tento turnaj vyhrát. Maximem jsou zatím dvě bronzové medaile z let 1968 a 1996, a stříbro z poslední evropského šampionátu rozesetého po celé Evropě. I proto u týmu dostal další příležitost kouč Gareth Southgate, jenž má nyní pořádně zamotanou hlavu ze závěrečné nominace.

Maddison zřejmě doplatí na úpadek formy i velkou konkurenci

Bývalý tahoun Leicesteru a současný špílmachr Tottenhamu James Maddison by v ní však měl scházet. V prvním přátelském utkání s Bosnou a Hercegovinou dostal od třiapadesátiletého kouče třicetiminutový pobyt na hřišti, během kterého ale nepřesvědčil. Po slibném startu v Tottenhamu v Premier league letos jeho forma s postupem času uvadala, což rovněž může hrát v jeho neprospěch. Na Maddisonově postu má Southgate mnoho zajímavých alternativ, a tak je velmi pravděpodobné, že se sedmadvacetiletý ofenzivní záložník do vyvolené šestadvacítky hráčů nedostane.

Anglie první přátelské utkání s Bosnou a Hercegovinou vyhrála 3:0 po brankách Palmera z penalty, Trenta Alexandra-Arnolda a Harryho Kanea. Druhá a zároveň poslední přípravné utkání odehraje Anglie v pátek ve Wembley. Následující den by měl trenér Southgate oznámit konečnou nominaci.

další zajímavé články