sobota, 27. 07. 2024
Možní nováčci pro Spartu? Indicie ohledně aktivity Rosického vedou do Aarhusu, respektive Botevu Plovdiv

Možní nováčci pro Spartu? Indicie ohledně aktivity Rosického vedou do Aarhusu, respektive Botevu Plovdiv

Dvěma čerstvými trofejemi ověnčená Sparta možná přijde v hlavním přestupovém okně nejen o hlavního trenéra a jeho realizační tým, ale také o nejednu oporu. 


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 04. 06. 2024
  • , zdroj fotky: AC Sparta Praha

V souvislosti s Letnou jsou však tradičně zmiňovány také příchody a momentálně se mluví i píše o dvou perspektivních mladících ze zahraničí...

Jedním z nich je dle českých médií devatenáctiletý nigerijský křídelník Emmanuel Umeh, jenž je pod smlouvou v bulharském celku Botev Plovdiv, kde je vázán do června příštího roku.

U ofenzivního univerzála, který je mládežnickým reprezentantem své země, svítí momentálně na transfermarkt.com tržní cena mírně přesahující 20 milionů korun. 

Priske do Rotterdamu? Tady je přehled čtyř adeptů, kteří by ho mohli ve Spartě nahradit

A mimo to rozhodně není. V bulharské First League končil ročník sedmi trefami a další tři přesné zásahy přidal v poháru, s tím, že skóroval i ve finále proti Ludogoretsi Razgrad, čímž svému zaměstnavateli pomohl k trofeji.

Dalším na radaru má být dvaadvacetiletý hráč na levý kraj hřiště ze Švédska Eric Andre Kahl, jenž už je tři roky majetkem dánského Aarhusu a vytipoval si ho tak současný trenérský štáb letenského "S".

Neunavitelný odchovanec AI Stockholm, jehož cena se pohybuje okolo 30 milionů korun, má na současné adrese platný kontrakt až do června 2026 a mimo jiné o něj stojí také nizozemský FC Ultrecht.

Pokud jde o evropské poháry, k tomuto momentu své kariéry okusil pouze neúspěšné předkolo Konferenční ligy proti Bruggám a na další dávku evropských bojů, jíž nabízí právě Sparta, by tak mohl slyšet.

další zajímavé články