pátek, 18. 10. 2024
Nejdominantnější sportovec současnosti? Jednoznačně Nelly Korda

Nejdominantnější sportovec současnosti? Jednoznačně Nelly Korda

Zatímco si Jessica Korda užívá narození prvního potomka, Nelly Korda v rámci LPGA Tour ničí svou konkurenci neuvěřitelným způsobem. Z posledních sedmi startů získala šest titulů a zapsala se nesmazatelně do golfové historie. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 20. 05. 2024
  • , zdroj fotky: LPGA Tour

Na Mizuho Americas Open to Nelly Korda tentokrát tak jednoduché neměla. Největší problémy jí dělala Australanka Hannah Green a nebýt chyby na závěrečné osmnácté jamce, šlo by se do play-off.

Světová devítka tak obsadila druhou pozici a vítězství přenechala aktuálně nejdominantnějšímu sportovci planety. Nelly Korda získala od začátku roku šestý titul při svém teprve sedmém startu.

Ovládla první major sezony a trofej nebrala jen na začátku května, kdy na Cognizant Founders Cupu obsadila dělené sedmé místo. Nedělní výhrou se ale pětadvacetiletá Američanka zapsala do historie světového golfu.

Korda je první hráčkou od Inbee Park v roce 2013, která získala v jediné sezoně šest titulů. Po Annice Sörrenstam od roku 1980 to zvládla nejrychleji a je zároveň první Američankou se šesti výhrami v jediném roce od Beth Daniel (1990).

Dcera bývalého slavného tenisty Petra Kordy je také čtvrtou hráčkou v historii, která nasbírala šest titulů v jediném roce do 1. června. Formu má tedy Nelly Korda skvostnou a podle vlastních slov letos rozhodně nekončí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený LPGA Tour (@lpga_tour)

další zajímavé články