sobota, 27. 07. 2024
Nechte si jen Bruna Fernandese s mladíky a zbytek prodejte, radí Rooney "svým" United a vyzývá je k obří čistce

Nechte si jen Bruna Fernandese s mladíky a zbytek prodejte, radí Rooney "svým" United a vyzývá je k obří čistce

Bývalý klíčový útočník Manchesteru United Wayne Rooney, jenž strávil na Old Trafford dlouhých třináct let, je přesvědčen o tom, že současný kádr "Rudých ďáblů" není dostatečně dobrý.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 17. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Richard Callis/SPP

Za pravdu mu ostatně dává i samotná tabulka Premier League, v níž se dvacetinásobní mistři země, kteří čekají na titul již od konce éry Sira Alexe Fergusona, krčí kolo před koncem na nelichotivé osmé pozici.

Rooney trvá na tom, že je třeba v létě provést v divadle snů rozsáhlou čistku. "Musíte postavit tým kolem Bruna Fernandese. Je kvalitní a navíc bojovník. Všech ostatních hráčů až na mladé hráče se můžete zbavit," nebral si osmatřicetiletý internacionál servítky v komentáři pro Sky Sports.

"Musí jít o obrovskou čistku. Musí to tak být. Nebude to během jednoho roku, ale myslím, že se to stane v příštích několika letech," pokračoval odchovanec Evertonu, který při všem tom marastu pochválil alespoň portugalského zadáka Diogo Dalota a kamerunského gólmana Andrého Onanu, jenž měl na ostrovech nejistý začátek, ale během roku se podle něj zlepšoval.

Ronaldo apeluje na vedení Al-Nassru. Přiveďte mi krajana, vzkázal

A co slavný odchovanec Marcus Rashford, jenž prožil téměř celý ročník v evidentním útlumu a na Euro nevyrazí příliš dobře naladěn? "Všichni víme, že Marcus má schopnosti hrát na nejvyšší úrovni, ale zatím jsme to neviděli. Jen si říkám, jestli už není čas, aby odešel a hrál někde jinde. Myslím, že si tuto otázku musí položit sám sobě. Chci, aby zůstal a lámal rekordy v tomto klubu, ale potřebuje sklonit hlavu a tvrdě makat," vyslal jasný vzkaz Rooney.

Slavná značka má před sebou poslední dvě soutěžní představení sezony. 19. května vyrazí do Brightonu a poté si to ve Wembley v rámci vyvrcholení FA Cupu rozdá s městským rivalem. Hned pak by však na rudé straně města vyhlásil den otevřených dveří...

"Aby mohli být United v anglické lize konkurenceschopní, potřebují lepší hráče. Nechápejte mě špatně, tito hráči jsou dobří, ale když mají soutěžit s Manchesterem City, Liverpoolem a Arsenalem, potřebují lepší fotbalisty," přisadil si současný manažer, jenž má za sebou zkušenosti z Derby County, D.C. United i Birminghamu City.

další zajímavé články