sobota, 27. 07. 2024
Kaloč má důvod k úsměvu. Nepodepsal se pod pád níž, nemusí zpět do Ostravy a navíc se potká se Schickem, Hložkem i Kovářem

Kaloč má důvod k úsměvu. Nepodepsal se pod pád níž, nemusí zpět do Ostravy a navíc se potká se Schickem, Hložkem i Kovářem

Filip Kaloč má důvod k úsměvu a to hned kvůli třem věcem. Jednak kvůli nedávné záchraně druhé bundesligy, jednak kvůli tomu, že ho 1. FC Kaiserslautern nebude vracet po půl roce Baníku Ostrava a jednak proto, že ho brzy čeká vrchol sezony v podobě senzačního útoku na trofej proti titánovi Bayeru Leverkusen.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 14. 05. 2024
  • , zdroj fotky: 1. FC Kaiserslautern

Ale pojďme postupně. Vytáhlý čtyřiadvacetiletý středopolař už se do Baníku Ostrava vracet nebude a v tradičním německém klubu, kde v minulosti působili Pavel Kuka, Miroslav Kadlec, Jan Morávek, Horst Siegl, Petr Kouba, Petr Gabriel, Vratislav Lokvenc, Jiří Bílek, Adam Hloušek a Jan Šimůnek, zůstane i v příští sezoně 2024/2025.

Jak vyšlo v německém Bildu, čtyřnásobný bundesligový šampion uplatnil na štítového záložníka opci a na základě ní pošle na Bazaly 435 tisíc eur, čili necelých 11 milionů korun.

Po Baníku a Vítkovicích, kde si v sezoně 2018/2019 vyzkoušel druhou českou nejvyšší soutěž, zažívá Kaloč třetí klubové dobrodružství a premiérovou zahraniční misi.

Někdejší kapitán jednadvacítky, za kterou absolvoval hned 14 mezinárodních soubojů, byl na stadion Fritze Waltera pro necelých 50 tisíc diváků zapůjčen letos v lednu.

Zafeirise si zkazila sama Slavia, Trpišovskému ale půjde o krk až v další sezoně, řekl Vízek před derby

Místo v základní sestavě 1. FC si vybojoval hned a v průběhu jarní části absolvoval v rudém trikotu patnáct ligových zápasů s bilancí dvou branek a jedné gólové asistence.

Skórovat se mu podařilo také v rámci dvou vystoupení v DFB Pokalu, když nedlouho po svém příchodu pokořil obranu Herthy Berlín.

Před pár dny se jeho Kaiserslautern definitivně zachránil ve druhé bundeslize a poslední domácí střet s Eintrachtem Braunschweig už tak bude pouhou formalitou.

Vrchol celého ročníku pak pro Kaloče a spol. přijde 25. května, kdy se na berlínském Olympijském stadionu utkají ve finále Německého poháru proti Bayeru Leverkusen, který nyní táhne neuvěřitelnou šňůru 50 soubojů bez porážky.

Kaiserslautern vyřadil na cestě do finále nejen zmíněnou Herthu, ale také Saarbrücken, Norimberk, Kolín nad Rýnem a Rot-Weiss Koblenz, jemuž hned na startu své jízdy uštědřil pětku. 

další zajímavé články